Grad NOVSKA Službene stranice

„Lukovo u Novskoj“ predstavljeno u Zagrebu – upućen poziv uz najavu dobre i raznolike zabave

U ozračju povijesnog zdanja i svetišta Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, Kuli iznad Kamenitih vrata u Zagrebu, u prostorima sjedišta Družbe „Braće Hrvatskog Zmaja“,  predstavljena je manifestacije „Lukovo u Novskoj“.

Djelatnici Turističke zajednice Grada Novske, Marija Kos Šaka, Milijana Dižep Margetić i Ivana Matanović, Tomislav Koran i Jasmin Josić, zaposlenici, POU Novska i gradske uprave, kao i učenici Osnovne škole Novska s učiteljicom Marijanom Carić, u nošnjama novljanskog kraja i građanskim haljinama i odijelima koja su se nosila s početka prošlog stoljeća, na Gornjem gradu i Tkalčićevoj, dijelili su promidžbene materijale prolaznicima s pozivom da dođu u Novsku. 

Atraktivna i simpatična grupa iz Novske pobudila je pozornost gdje god se pojavila, posebice turista i posjetitelja Grada Zagreba, uz poziranje i fotografiranje.

Pred okupljenima i više medija u prostoru sjedišta Družbe „Braće Hrvatskog Zmaja“, Grad Novsku, značaj i tradiciju Lukova u Novskoj predstavio je Marin Piletić, gradonačelnik, a Ivana Matanović, stručna suradnica za promociju i marketing TZ Grada Novske, na zanimljiv za slušanje, program ovogodišnje trodnevne manifestacije Lukova. Učenici i učiteljica izveli su lijepo pripremljen igrokaz, prikaz života Novske iz vremena Luke ilića Oriovčanina, tadašnjeg župnika u župi sv. Luke Evanđelista.

Prema najavi Marije Kos Šaka, voditeljice TZG Novske, s promotivnim aktivnostima nastavljaju i u drugim gradovima, a želeći privući i goste iz drugih sredina, Lukovo će najaviti i u televizijskoj emisiji.

"S radošću i otvorene slavonske duše dočekati ćemo sve koji tih dana dođu na blagdan Lukova i rođendan naše Novske", kazala je Marije Kos Šaka.

Lukovo u Novskoj promovirale su i učiteljice OŠ Novska, glumačka skupina na turneji s predstavom „Tajna čarobne šume“, s kojom su nastupile u Dubrovniku, Zadru i Kninu, prikupljajući sredstva za Mali rehabilitacijski centar u Novskoj.

„Lukovo u Novskoj“ započinje u petak 18. listopada i program će trajati do nedjelje 20. listopada.