Grad NOVSKA Službene stranice

„Novokom“ seli na novu lokaciju u poslovne prostore nekadašnje tvrtke „Motoremont“

Poslovni i  skladišni prostori, radionice i garaže nekadašnje tvrtke „Motoremont“ u Potočnoj ulici u Novskoj, od nedavno su u vlasništvu Grada Novske. Preuzete prostore i nekretnine tvrtke opterećene vjerovničkim potraživanjima, Grad Novska odlučio je staviti u funkciju te ih koristiti i staviti na raspolaganje privatnim korisnicima putem javnog natječaja.

U prostore će nakon uređenja preseliti Gradsko komunalno poduzeće „Novokom“, odnosno s više lokacija koje sada koriste prilikom obavljanja djelatnosti, s djelatnicima, strojevima i mehanizacijom koju koriste pri obavljanju poslova preći u nove prostore.

Prema riječima Marina Piletića, gradonačelnika, osim Novokoma dio prostora koristila bi i Razvojna agencija Grada Novske i Ispostava Si-Mo-Ra, a dio poslovne infrastrukture dao bi se u najam zainteresiranim poduzetnicima putem javnog natječaja.

Procijenjena vrijednost imovine iznosi oko 8 milijuna dok su vjerovnička potraživanja 4 milijun kuna, za što će trebati iznaći sredstva. Dio će biti od najma objekata farme u Bairu, koja je već dana u najam, uz 10 hektara zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju.

Kako se najavljuje, uz novi poslovni radni prostor za gradsku tvrtku „Vodovod“, u Poduzetničkoj zoni „Novska“ , „Novokom“  bi izgradio pogon za preradu komposta.