Grad NOVSKA Službene stranice

„Tjedan cjeloživotnog učenja 2018.“

Dvanaesti put Pučko otvoreno učilište Novska uključilo se u provedbu Nacionalnog programa „Tjedan cjeloživotnog učenja“, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih osoba koje se provodi u cijeloj Hrvatskoj. Sudionici su učenici, institucije i udruge, a     posjetiteljima su pokazivali  znanja i vještine kojima se bave.

 Na izložbenim štandovima i prostoru iza Gradske knjižnice i kina, aktivnosti je predstavilo tridesetak udruga koja djeluju na području Grada Novske, od najmlađih do starijih, djeca iz vrtića, osnovnoškolci i srednjoškolci, policajci, vatrogasci i komunalci kao i  rekreativci, gorski spašavatelji i humanitarci, svi koji su željeli pokazati kako ne treba prestajati učiti te da se znanje isplati.

- Cjeloživotno učenje treba poticati, potičemo sve naše mlade ali i one starije na učenje, - kazala je Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika prigodom otvaranja ove manifestacije znanja.

Sa znatiželjom se razgledalo izloženo, srednjoškolci su pokazali automobil na solarni pogon, policajci opremu koju koriste kao i vatrogasci, a važnost stalnog osposobljavanja istaknuli su gorski spašavatelji HGSS-a Stanice Novska.

- Svaki gorski spašavatelj treba savladati mnoga znanja kako bi obavio sve zadaće i poslove spašavanja, - rekao je Darko Josić, član Stanice Novska.

Djelatnici i volonteri Crvenog križa Novska pokazali su  pravilno „oživljavanje“ unesrećenih. Ravnatelj Zoran Prpić, posebno je istaknuo rad volontera koji su uključeni su sve aktivnosti i bez kojih bi ih bilo teško provoditi.

 

Za učenje nikada nije kasno, učiti od predškolske dobi do razdoblja nakon umirovljenja. Program cjeloživotnog učenja uvažava sve oblike formalnog i neformalno obrazovanja i stjecanja novih znanja.