Grad NOVSKA Službene stranice

„Novokom“ se opremio novim višenamjenskim kamionom – za prikupljanje otpada i rad zimske službe

„Novokom“ se opremio novim višenamjenskim kamionom – za prikupljanje otpada i rad zimske službe

Komunalno poduzeće „Novokom“ Novska, nabavilo je novo višenamjensko vozilo s nekoliko priključaka, za sakupljanje otpada, pražnjenje poluukopanih kontejnera, prikupljanje glomaznog otpada i za poslove tijekom zimskih uvjeta.

Kamion će unaprijediti uslugu prikupljanja i odvoza komunalnog otpada na području Grada Novske čime će se doprinijeti kvaliteti rada ovog gradskog poduzeća. Kako je na prezentaciji rada kamiona u krugu tvrtke „Novokom“ naglasio Tomislav Bogojević, direktor, nabavka ovog vozila doprinosi podizanju standarda gospodarenja otpadom.

 "Pažljivim i dobrim gospodarenjem otpada stvaramo nova radna mjesta i brinemo o okolišu", dodao je Marin Piletić, gradonačelnik. Istaknuo je ulaganje u novu opremu, uvjete za zbrinjavanje otpada, nove poluukopane kontejnere i kompostore.

Novi kamion upotpunio je radni vozni park Novokoma. Vozač Duško Komljenović, do kraja ovog tjedna kreće s prikupljenim otpada i pražnjenjem kontejnera. Na prezentaciji rekao je kako vozilo ima veliku snagu, dograđeno je s više korisnih elemenata na podvozju kamiona MAN, tipa TGS 18.320 i ima nosivosti 7,8 tona. Rukovanje priključcima omogućeno daljinskim upravljačem, što je i prezentirao.

Ukupna cijena vozila je 1,6 milijuna kuna sufinanciran s 300 tisuća kuna sredstava Grada Novske.

Djelatnici Gradskog komunalnog poduzeća Novokom, od domaćinstava i zbrinjavanjem otpada s javnih površina zbrinu preko 4000 tona otpada tijekom godine. Građani mogu doprinijeti razvrstavanjem otpada, a razne vrste otpada mogu i svakodnevno sami odlagati u kontejnerima Reciklažnog dvorišta Kurjakana.