Grad NOVSKA Službene stranice

„Zelena patrola“ Rajić vratila se sa susreta izviđača „Red Rose 2018.“ u Engleskoj

Nakon dva tjedna boravka, izviđači IO „Zelena patrola“ Rajić, vratili su se iz Engleskoj u Hrvatsku. Boravili su  na Međunarodnom susretu izviđača „Red Rose 2018.“  u Lancastershiru, gdje su se  okupili  izviđači  iz Velike Britanije i svijeta.

 

Ovo nije prvi put da članovi „Zelene patrole“ odlaze na ove susrete prijateljstva, zajedničkog kampiranja i avanture. Nastavak je to i prijateljstvo s izviđačima iz engleskog grada Chorley-a, koji su boravili i u Međunarodnom kampu „Dupin“ u Jazavici.

Puni su nezaboravnih dojmova nakon povratka, ekipa kaže „kako  su očarani ljepotom Engleske,  toplinom, ljubaznošću i strpljivošću engleskih  izviđača, ali malo manje engleskim vremenom, jer su nakon 34 u Hrvatskoj došli na 16 stupnjeva  u Engleskoj.

 

- Da je bilo malo manje kiše možda bi bilo ugodnije, ali ni vrijeme nije pokvarilo zajedničko druženje i aktivnosti  koje su zajedno provodili  članovi izviđača dvaju prijateljskih odreda zajedno s tisućama drugih izviđača iz cijeloga svijeta, kazala je Jelena Blažeković, voditeljica ekipe izviđača „Zelena patrola“ .

 

Ponovni susret zakazan je za dvije godine u Hrvatskoj. Pored Grada Novske, TZ Grada Novske, pomoć u realizaciji odlaska i boravka, dala je i Vatrogasna zajednica Grada Novske.