Grad NOVSKA Službene stranice

1. koncert KUD-a “Šubić“ povodom 20 godina rada

1. koncert KUD-a “Šubić“ povodom 20 godina rada

U srijedu,  24. lipnja u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta kulturno-umjetničko društvo „Šubić“ iz Novske održalo je 1. koncert povodom 20 godina rada. Program su pozdravnom pjesmom započeli članovi KUD-a „Šubić“ nakon čega se pozdravnim riječima svima prisutnima obratila predsjednica KUD-a „Šubić“ Marija Kos, koja je najavila i drugi rođendanski koncert KUD-a kojeg planiraju održati u prosincu kada će se predstaviti s novim koreografijama. „U Šubiću“ najviše pažnje posvećujemo  učenju i očuvanju zavičajne narodne baštine, izvornih pjesama i plesova, te očuvanju i prikupljanju zavičajnih narodnih slavonskih nošnji ponajviše s novljanskog kraja.

Osim toga učimo i izvodimo pjesme i plesove iz drugih krajeva Hrvatske, kao što su plesovi Moslavine, Posavine, Prigorja, Međimurja, Podravine, Slavonije...“ – rekla je Marija Kos, te upoznala sve prisutne s radom društva.  


KUD „Šubić“, osnovan 1995. godine, sudjelovao je na mnogim nastupima širom Lijepe naše, ali i u inozemstvu. Članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Mošćenica“ uveličali su ovaj koncert sa svojim koreografijama, predvođeni voditeljem i koreografom Ivicom Markovićem.  Koncertu su nazočili i predsjednica Gradskog vijeća Nikolina Šepović, te gradonačelnik Vlado Klasan. „ Drago mi je  što društvo  teži  očuvanju tradicije, a posebice  me raduje interes mladih koji ovim putem predstavljaju naš grad“- rekao je gradonačelnik.