Grad NOVSKA Službene stranice

Besplatna WiFi mreža na području Novske – na mobitelima pronađite WiFi4EU i surfajte

Besplatna WiFi mreža na području Novske – na mobitelima pronađite WiFi4EU i surfajte

Korisnici mobilnih uređaja na području Novske od ovog tjedna moći će koristiti javni besplatni WiFi.

Mreža će biti  javno dostupna i besplatna za korištenje za sve korisnike na slijedećim lokacijama:

Trg ispred POU Novska, kino i Caffe bar „Novela“, Trg dr. Franje Tuđmana kod fontane Ogrc, Ispred RPN-a s dosegom mreže, predvorja Osnovne škole Novska, Gradska tržnica Novska, Prostor ispred Sportske dvorane Novska, Centar za mlade u dvorani , Sportska dvorana Novska - tribine i teren, Park i malonogometni teren uz Hrvatski dom u Novoj Subockoj i  Trg Hrvatskih branitelja u Rajiću.

Europska unija putem inicijative WiFi4EU osigurala je financijska sredstava potrebna za nabavku najsuvremenije opreme za WiFi pristupne točke na javnim mjestima.  

"Cilj inicijative WiFi4EU bila je osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi, instaliranjem pristupnih točaka za WiFi u središtima javnog života. Vrijednost projekta je 15 tisuća Eura, a projekt je sufinanciran sredstvima Europske Komisije", kazala je Vida Iličić, ravnateljica Razvojne agencije NORA Novska, koja je pripremila projekt besplatnog Interneta u suradnji s Gradom Novska.

 

 

Način spajanja:

Ako se nalazite na nekoj od navedenih  lokacija, WiFi mreža biti će vidljiva pod nazivom "WiFi4EU", stisnete povezivanje, prijavite se na tu mrežu, pritisnite  "Login" na stranici "WiFi4EU Grad Novska".

Nakon pritiska na "Login" automatski ste prijavljeni na taj WiFi, te vam u internetskom pregledniku otvara službene stranice Grada Novske, te ste u mogućnosti koristiti usluge WiFi interneta.