Grad NOVSKA Službene stranice

BK „Novska“ organizirao prvu biciklijadu dugu 45 kilometara

BK „Novska“ organizirao prvu biciklijadu dugu 45 kilometara

U nedjelju, 10. svibnja Biciklistički klub Novska u suradnji sa Turističko-informativnim centrom i Gradom Novska organizirao je biciklijadu pod nazivom „Biciklom kroz Posavinu“. Biciklijada je započela u ranim jutarnjim satima okupljanjem ispred fontane „Ogrc“ na središnjem trgu, kada im se obratio jedan od organizatora Zvonko Bielić koji je ukratko upoznao sudionike biciklijade s biciklističkom rutom, nakon čega je gradonačelnik Vlado Klasan svima zaželio sretan put, a  u organiziranoj koloni zaputili su se do cilja.

Prvo stajalište bilo je u naselju Stara Subocka gdje su bicikliste dočekali vlasnici OPG-a Gračaković, koji su im pripremili degustaciju domaćih mliječnih proizvoda. U Krapju, selu graditeljske baštine, prvo ih je sa toplim krafnama i ručno izrađenim figuricama, dočekala Udruga „Kraplani“, a zatim Udruga mladih Krapje s osvježavajućim pićima i figuricama s prikladnim motivima s njihovog područja. Sljedeće stajalište bio je Jasenovac gdje su se vozači posljednji put nakratko okrijepili i zatim nastavili svoj put do Novljanskog jezera, gdje ih je dočekao gradonačelnik zajedno sa voditeljicom TIC-a Milijanom Dižep-Margetić.

Zvonko Bielić, predsjednik Biciklističkog kluba Novska, konstatirao je kako su u ovoj biciklijadi, osim novljana, sudjelovali i vozači iz Okučana, Nove Gradiške, Kutine, Garešnice, Pakraca, Grubišnog polja i drugih gradova u Hrvatskoj da su odvozili rutu od 45 kilometara, te se zahvalio Gradu, TIC-u, Novokomu i RPN-u na potpori. Gradonačelnik Vlado Klasan izjavio je kako je zadovoljan organizacijom prve biciklijade u kojoj je sudjelovalo oko 100 vozača iz cijele okolice, što daje poticaj za organiziranjem još ovakvih događanja na Novljanskom jezeru, koje je postalo glavno mjesto okupljanja naših građana tijekom ljetnih mjeseci.