Grad NOVSKA Službene stranice

Blagoslovljena novoizgrađena mrtvačnica u Borovcu

U naselju Borovac je u nedjelju, 12. veljače u organizaciji tamošnjeg Mjesnog odbora održano svečano uručivanje ključeva, a ujedno i blagoslov nove mrtvačnice. Nakon izgradnje sekundarnog vodoopskrbnog cjevovoda kroz sjeverni odvojak u naselju Borovac prema groblju, vodom iz gradskog vodovoda opskrbljeno je 15-ak domaćinstava, ali i mrtvačnica u Borovcu. Završena je kompletna izgradnja objekta vrijednog oko 500 tisuća kuna, te je sukladno tome obavljena i primopredaja mrtvačnice.

Blagoslovu i primopredaji nazočili su gradonačelnik Novske Vlado Klasan sa zamjenikom Vedranom Mihaljevićem, predsjednik županijskog HSP-a i županijski vijećnik Željko Soldo, direktor Novokoma Vinko Debeljak, župnik Župe sv. Tome apostola u Rajiću Josip Pendžić, predsjednik Mjesnog odbora Borovac Ivan Bogunović, te brojni mještani.  Gradonačelnik Novske Vlado Klasan zahvalio se programskim partnerima, Željku Soldi i Vinku Debeljaku, kao i Mjesnom odboru Borovac na realizaciji ovog projekta, rekavši kako njegova vrijednost nije materijalna nego duhovna.

"Sada i mještani Borovca imaju dostojne uvjete, kao i mještani ostalih prigradskih naselja našeg Grada. Zahvaljujem se svima koji su nazočili blagoslovu mrtvačnice koji predstavlja svojevrsni povijesni trenutak za Borovac i sve njegove mještane. Neka ovo prekrasno zdanje služi svrsi kako bi mještani imali dostojanstven ispraćaj s ovoga svijeta" – kazao je gradonačelnik Klasan.

Gradonačelnik je istaknuo kako je Gradska uprava tijekom protekle 4 godine dosta toga napravila za ovo selo, od dječjeg igrališta, do uređenja Društvenog doma i uređivanja potoka bujičara, konstatirajući kako je mrtvačnica kruna rada i ulaganja u naselje i mještane Borovca. Predsjednik Mjesnog odbora Borovac Ivan Bogunović zahvalio se gradonačelniku i Gradskoj upravi što su omogućili izgradnju ovog objekta, kao i svima prisutnima koji su nazočili blagoslovu mrtvačnice u Borovcu.

"Mladi su se većinom iselili, a u Borovcu je ostalo pretežno starije stanovništvo koji će se nažalost u skoroj budućnosti često susretati u prostoru ovog objekta" – izjavio je predsjednik MO Ivan Bogunović. Nakon što je župnik Josip Pendžić blagoslovio mrtvačnicu, okupljeni su pogledali unutrašnjost objekta, te su ustvrdili kako je ovo trenutno jedno od najljepših takvih zdanja na području Grada Novske.