Grad NOVSKA Službene stranice

Budući tehničari za razvoj video igara, učenici Tehničke škole u Sisku, u obilasku gaming centra u Novskoj

Učenici prve generacije za zanimanje tehničar za razvoj videoigara Tehničke škole u Sisku posjetili su Novsku te se upoznali s polaznicima edukacije za gaming, u POU Novska i prostorijama SiMoRe.

U zgradi Poduzetničkog inkubatora PISMO mogli su od vlasnika gaming tvrtki vidjeti stvaranje video igara.

S radom u PISMU i edukaciji, učenike su upoznali Dominik Cvjetkovski, voditelj edukacije i Marijana Mitrović iz Županijske razvojne agencije SiMoRa u Novskoj.

Tehničar za razvoj video igara novi je smjer četverogodišnjeg školovanja u Tehničkoj školi, koju su ove nastavne godine upisala 24 učenika. Koliko je zanimanje bilo za ovo zanimanje, koje se provodi po prvi put u Hrvatskoj, da je za mjesto u školskim klupama konkuriralo desetak puta veći broj mladih s područja SMŽ i iz cijele Hrvatske.

Ovaj novi školski program dio je projekta „Stvaranja poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji i osnivanje Poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj“ za razvoj video igara. Edukacija kroz ovaj projekt obuhvaća i učenje engleskog jezika u dječjim vrtićima uz pomoć aplikacija prilagođenih djeci tog uzrasta, kao i osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, u kojem bi se mlade usmjeravalo prema novom zanimanju „tehničara za gaming industriju“.

Osim nepovratnih sredstava fondova EU za realizaciju projekta, potporu novim poduzetnicima, vlasnicima gaming tvrtki, u kojima se razvijaju ideje video igre, daje Sisačko-moslavačka županija, Grad Novska, Lokalno partnerstvo za zapošljavanje i Hrvatski zavod za zapošljavanje.