Grad NOVSKA Službene stranice

Članice Udruge žena "Iskra" čuvarice tehnika narodnog veza, heklanja i pletenja

Izvanredna izborna Skupština Udruge žena "Iskra" Novska održana je u petak, 17. ožujka u prostorijama Udruge. Skupštini je osim članica i ovoga puta nazočio gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, koji redovito prati sve aktivnosti u organizaciji Udruge. Skupštinom je predsjedala predsjednica Udruge Anđelka Kramarić, a u radno predsjedništvo izabrane su još i Dragica Knežević i Marija Delić. Za novu tajnicu Udruge izabrana je Mirjana Cindrić, koja će tu funkciju obnašati do isteka mandata tijelima upravljanja.

Izvješće o radu za proteklu 2016. godinu podnijela je predsjednica Udruge Anđelka Kramarić, koja je naglasila kako su članice realizirale sve planove koje su predvidjele za 2016. godinu. Također je istaknula kako "Iskra" djeluje zahvaljujući financijskoj potpori Grada Novske, te da imaju odličnu suradnju s gradonačelnikom Vladom Klasanom, zamjenikom Vedranom Mihaljevićem, pročelnicama Gradske uprave, kao i svim ustanovama na području Grada Novske.

Članice su tijekom protekle godine održale brojne radionice (ukrašavanje uskrsnih jaja, bakina smočnica, izrada božićnih ukrasa) na koje se odazvao veliki broj zainteresiranih građana. U srpnju prošle godine su u suradnji s Udrugom DLAN prezentirale tehnike narodnog veza i heklanja na Novljanskom jezeru, također su aktivno sudjelovale na mnogim sajmovima i manifestacijama u Gradu Novska, ali i Lipiku, Voloderu, Repušnici, Kutini, Lipovljanima, Piljenicama, Krapju, Zagrebu. Povodom obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja članice su građanima u galeriji POU-a predstavile izradu narodnog veza, pletenja i heklanja.

Gradonačelnik Vlado Klasan je u svom obraćanju istaknuo kako je ova Udruga od izuzetno velike važnosti za Grad Novsku, jer članice svojim radom našu tradiciju prenose na mlađe naraštaje. "Vaše rukotvorine su unikatni radovi koji su jako cijenjeni u cijelom svijetu i upravo zato vas svakom prilikom prezentiraju i Grad i TZG Novske" – izjavio je gradonačelnik, iskazavši zadovoljstvo mnogobrojnim projektima koje uspješno realiziraju tijekom godine.