Grad NOVSKA Službene stranice

Članovi KUD-a

Članovi KUD-a "Brest" iz Brestače čuvari tradicionalnog slavlja sv. Katarine

Uoči blagdana Sv. Katarine, zaštitnice naselja Brestača, u subotu 21. studenog, u organizaciji KUD-a "Brest" iz Brestače održan je kulturno-umjetnički program u Društvenom domu u Brestači. Voditeljica programa, ujedno i predsjednica Mjesnog odbora Brestača Ljerka Vukelić, izjavila je da KUD "Brest" iz Brestače početkom jeseni, sada već tradicionalno, održava manifestaciju Dan izvornog folklora, te da KUD njeguje izvorne pjesme, plesove i običaje slavonskog kraja. "KUD "Brest" djeluje više od 35 godina i čest je sudionik brojnih manifestacija na kojima su postigli jako visoke rezultate, a njihov najveći uspjeh je osvojeno 2. mjesto na Svjetskoj smotri folklora u Berlinu."- dodala je Ljerka Vukelić.


Program, kojeg je prepun Društveni dom pratio s oduševljenjem, započeo je nastupom domaćina KUD-a "Brest" iz Brestače, a kao gosti su nastupili KUD "Valentinovo" Zagreb-Dubrava, Udruga "Kraplani" iz Krapja i KUD "Husain" iz Husaina. Proslavi blagdana sv. Katarine prisustvovao je i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan.

U svom obraćanju je pozdravio sve prisutne, a posebno mlade, te je naglasio da je baština bogatstvo koje nas ujedinjuje i ovim putem je čestitao KUD-u "Brest" na čelu sa predsjednikom KUD-a Markom Hercegom na uspješnoj organizaciji, a svim žiteljima Brestače čestitao je blagdan njihove nebeske zaštitnice sv. Katarine. Svima koji su pridonijeli ovogodišnjem programu i očuvanju brestovljanske kulturne baštine na kraju programa su uručene zahvalnice.