Grad NOVSKA Službene stranice

Članovi LAG-a

Članovi LAG-a "Zeleni trokut" izabrali novo vodstvo

Lokalna akcijska grupa "Zeleni trokut", koja je osnovana s ciljem promocije održivog razvoja, oživljavanja gospodarstva i poboljšanja kvalitete života na području kojeg obuhvaća, je u petak 19. svibnja održala redovnu godišnju Skupštinu u Gradskoj vijećnici Grada Novske. Upravitelj LAG-a "Zeleni trokut" Igor Matek prisutnima je podnio Izvješće o radu LAG-a tijekom protekle godine, istaknuvši brojne aktivnosti koje su provodili, uključujući razne edukacije, te sudjelovanja članova na brojnim seminarima, radionicama, sastancima i studijskim putovanjima.

Osim članova LAG-a iz Novske, Lipika, Pakraca, Jasenovca i Janje Lipe, Skupštini je nazočio i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan koji je izrazio zadovoljstvo što je LAG "Zeleni trokut" opstao unatoč kriznim trenucima, te se zahvalio predstavnicima Općine Jasenovac i naselja Janja Lipa na podršci i suradnji.

"Drago mi je da su i novi članovi dobili priliku biti dijelom našeg LAG-a i to kao ravnopravni s onima koji su naši članovi od samog početka" – istaknuo je gradonačelnik, zahvalivši se svima na suradnji, posebice upravitelju LAG-a Igoru Mateku na iznimnom doprinosu ka boljitku svih članova.

Na Skupštini su između ostalog jednoglasno usvojene i Odluke o izboru članova Upravnog odbora i Odluke o predsjednika i dopredsjednika, te je za predsjednika Upravnog odbora izabran Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika, dok je za dopredsjednicu izabrana Marija Mačković, načelnica Općine Jasenovac. Za nove članove Upravnog odbora izabrani su Roman Vukalović, Zdravko Nikšić, Marica Širac i Milan Vlajković,vlasnici OPG-a. Nadalje se među novim članovima nalaze i predstavnik Sportsko – atletske udruge Lipik-Pakrac Marko Barčan, predstavnik Udruge mladih "Mali most" Pakrac Sven Zerdin, te predstavnik Udruge mladih "Komarac" Jasenovac Goran Dragić.