Grad NOVSKA Službene stranice

Crno bijeli svijet modne fotografije Dražena Tirića

Art of Fashion, šesta je izložba bjelovarskog fotografa Dražena Tirića, otvorena u Galeriji POU Novska u sklopu programa „Dani mode 2018“, a izloženo je četrdesetak crno bijelih fotografija velikog formata.

Dražen Tirić, pripada mlađoj generaciji hrvatskih fotografa, svoj izlagački put započeo je na skupnoj izložbi modne fotografije u novljanskoj Galeriji prije šest godina, a sudjelovao je i na radionici modne fotografije u Novskoj.

U početku su mu motivi ulični portreti i dokumentarna fotografija koja s vremenom prerasta u  urbanu modnu fotografiju snimljenu na raznim lokacijama, dok mu je sada u fokusu interesa akt fotografija. Osvom radu koji je išao kroz tri smjera Tirić kaže:

- Kroz fotografije, podcrtane urbano-erotskim karakterom, te snimljenim u različitim gradovima, pa i državama, autor kao okvir izričaja upotrebljava neutralnost dokumentarne fotografije. Pri tome u okvir istodobno inkorporira subjektivni, umjetnički pristup istražujući finu liniju koja razdvaja dokumentarno od umjetničkog, naglasio je mr. sc. Damir Tiljak, fotograf, govoreći o radovima.

 

Izložbu je otvorila Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnik, a održana je i mala revija modela haljina, kolekcija izrađena u Srednjoj školi Novska.

Osim u Galeriji dio fotografija izložene su i u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“, a izložba se može pogledati do kraja lipnja.