Grad NOVSKA Službene stranice

Čuvari prirode i promotori kontinentalnog turizma – Izviđački odred

Čuvari prirode i promotori kontinentalnog turizma – Izviđački odred "Paludina" održao Skupštinu

Izviđački odred "Paludina" Novska je u subotu, 18. ožujka održao redovnu Izvještajnu Skupštinu u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Novska. U radno predsjedništvo izabrani su Žan Žafran (predsjednik), te Željko Kovačević i Štefanija Benedeković (članovi). Predsjednik Izviđačkog odreda "Paludina" Željko Kovačević istaknuo je kako Udruga djeluje od 1997. godine, te da je od tada organizirala brojne aktivnosti, poglavito u suradnji s Gradom Novska. "Uspješno smo proveli sve aktivnosti koje smo predvidjeli u planu rada za proteklu godinu i uspješno surađujemo s roditeljima čija su djeca članovi naše Udruge" – izjavio je predsjednik Udruge, naglasivši kako Savez izviđača hrvatske trenutno prolazi kroz teške trenutke konsolidacije, što uvelike utječe na provedbu aktivnosti u Udruzi.

Članovi su naglasili kako su operativno uskraćeni za izbor načelnika odreda, koji je presudan u radu s mlađim uzrastima izviđača, što je također povezano s njihovom krovnom organizacijom SIH-om, te se nadaju kako će uskoro prevladati i tu prepreku. U planu rada za ovu godinu istaknuto je kako članovi povodom obilježavanja nadolazećeg kršćanskog blagdana Uskrsa planiraju u suradnji s Gradom održati degustaciju pečenih girica, te da će tradicionalno sudjelovati u obilježavanju VRO "Bljesak" na Novljanskom jezeru.

Skupštini je nazočio i gradonačelnik Novske Vlado Klasan, koji je rekao kako je izrazito zadovoljan dosadašnjom suradnjom s Izviđačkim odredom "Paludina", koji je sudionik svih aktivnosti u organizaciji Grada Novske. Članovi odreda, prema riječima gradonačelnika, su također jako važan čimbenik u projektu šatorskog naselja na Novljanskom jezeru, te nadalje ističe da će nakon njegove realizacije oni biti jedni od nositelja te nove turističke ponude. "Moramo očuvati dugogodišnju tradiciju ovog odreda, potporu Grada imate u svakom pogledu i ovim putem se zahvaljujem na vašem angažmanu i trudu kojeg ulažete prilikom svake manifestacije" – istaknuo je gradonačelnik, ustvrdivši kako su izviđači važna karika u očuvanju prirode i promocije kontinentalnog turizma.