Grad NOVSKA Službene stranice

Demant HSP Podružnica Novska na  tiskovnu konferenciju GO HDZ Novska

Demant HSP Podružnica Novska na tiskovnu konferenciju GO HDZ Novska

HSP Podružnica Novska putem ovoga priopćenja želi još jednom biračima a i građanima grada Novske poručiti da smo stranka koja se zalaže za poštivanje institucija i Zakona Republike Hrvatske. Ovim putem želimo demantirati laži i objede izrečene na tiskovnoj konferenciji GO HDZ Novske. Izuzetno nam je drago što ista organizacija vrlo pozorno prati političko djelovanje HSP Podružnica Novska.
Na tiskovnoj konferenciji HSP Podružnica Novska je na temelju jasnih činjenica argumentirano i razumljivo odgovorila na insinuacije i objede izrečene od pojedinaca iz te stranke.Što se tiče tvrtke Novokom direktor Vinko Debeljak svoj posao obavlja odgovorno, profesionalno i vrlo korektno.
U nedostatku argumenata i suočeni sa jasnim činjenicama gospoda iz HDZ-a na vrlo patetičan i neuvjerljiv način žele uvjeriti javnost da ih se kritizira na temelju laži i objeda, a upravo se isti služe lažima i objedama kako bi od sebe napravili političke čistunce i žrtvene janjce. Ne namjeravamo ovim priopćenjem zamarati javnost, ali moramo odgovoriti na objede i neistine iz HDZ-ovog tabora, očito da gospodin Kutleša ne može preboljeti gubitak direktorske fotelje pa nas i ne čude njegove opservacije.

Činjenica je da tvrtka Novokom i nakon njegove ere posluje uspješno, mjerljivo, korektno, profesionalno na korist grada Novske. Očito se teško pomiriti s tom činjenicom, a upravo je Novokom doo Novska dokaz da nema nezamjenjivih. Činjenica da je gospodin Kutleša nakon odlaska sa direktorske funkcije konzumirao punu direktorsku plaću još šest mjeseci. Isto tako, činjenica je da u tom periodu od šest mjeseci gospodin Kutleša nije iskazao želju i namjeru za daljnjim radnim angažmanom u Novokomu d.o.o. Novska.
Na objede izrečene od strane gospodina Kutleše da je i nogometni klub Libertas bio korisnik donacija od strane Novokoma u vremenu dok je gospodin Željko Soldo obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika ne vidimo ništa prijeporno jer radi se o sportskoj instituciji najstarijoj na području grada Novske, a objekti i stadion se nalaze u samom srcu grada pa je sasvim logično na čemu je gospodin Soldo inzistirao, a to je da Novokom preuzme održavanje istih.
Licemjerno je i nekorektno Libertas stavljati u isti koš sa drugima. I ovim putem tvrdimo da su se donacije dijelile šakom i kapom bez jasnih kriterija sa ciljem prikupljanja jeftinih političkih bodova.
Valja podsjetiti novljansku javnost da je gospodin Pavo Kutleša u mandatu 2001 do 2005. godine bio član Županijskog poglavarstva za što je primao naknadu od oko 5 000 kn i tako koštao porezne obveznike SMŽ nekoliko stotina tisuća kuna, a efekti takvog političkog angažmana u našem gradu su bili vrlo „mršav“.
Aktualna županijska vlast na čelu sa županom Ivom Žinićem i njegovim pobočnicima od preuzimanja vlasti u jedanaestom mjesecu 2014. godine gotovo ništa nije učinila za grad Novsku. Jedino u čemu su uspješni je suradnja sa Tičarićem, Đakovićem, Obadićem, Nazalevićem, Mladenovićem vijećnicima u Županijskoj skupštini izabranim na listi SDP-a koju je nosila bivša županica Marina Lovrić-Merzel, a javnosti je vidljivo da vrlo uspješno surađuju i sa aboliranim agresorom zamjenikom župana Rkmanom.
Gore navedene vijećnike župan Žinić je nagradio mjestima u skupštinskim odborima. Vijećnika Đakovića je nagradio mjestom podpredsjednika skupštine. Vijećnika Mladenovića Rajka bivšeg zamjenika Marin Lovrić Merzel nagradio s nekoliko skupštinskih odbora i mjestom u nadzornom odboru SIMORE, a i nedavno je na mjesto direktora Turističke Zajednice SMŽ imenovan gospodin Željko Lenart iz HSS-a, jedan od bivših zamjenika bivše županice M.L.Merzel. Očito da je Župan Žinić spreman na sve kako bi osigurao većinu u Županijskoj Skupštini i vrlo brzo je zaboravio na sve sto je govorio u predizbornoj kampanji.
Tko je i koliko pridonio gradu Novska sa županijske razine sa zadovoljstvom i vrlo argumentirano možemo kazati novljanskoj javnosti da je upravo zahvaljujući angažmanu HSP u županiji i osobno gospodinu Željku Soldi napokon u cijelosti rekonstruirana županijska magistrala od Borovca do Kutine u dužini od oko 45 kilometara a vrijednost izvedenih radova je 51 milijun kuna. Angažmanom gospodina Željka Solde u Županiji izvršena je rekonstrukcija ceste u Staroj Subockoj  vrijednosti 2,8 milijuna kuna. Gospodin Soldo je također zaslužan za rekonstrukciju državne ceste od kružnog toka prema Kozaricama u dužini od 1,1 kilometar vrijednosti radova 5,5 milijuna kuna koje su u cijelosti isfinancirale Hrvatske ceste i tako gradu Novska uštedio 800 000 kn. Izborio se i za mnoge bespovratne potpore tradicijskim, umjetničkim obrtima. Pomogao je gospodarstvenicima našeg grada u realizaciji poduzetničkih kredita preko županijske kreditne linije, a nekima je pomogao u refinanciranju postojećih kredita i na taj način omogućio otvaranje novih radnih mjesta i spašavanju postojećih na području grada Novske. Iznimno se zalagao i za podizanje standarda u osnovnim školama na području našeg grada o čemu svjedoči rekonstruirani krov OŠ Novska vrijednosti 350 000 kn. U OŠ Rajić izmijenjena stolarija i uređena rasada, saniran krov na područnoj školi u Staroj Subocko. Dvadeset četiri sata je bio na raspolaganju hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja.
Bezočna laž je izrečena na istoj tiskovnoj konferenciji da je gospodin Željko Soldo 2013. godine pridobio jednu vijećnicu s HDZ ove liste. Ne preostaje nam ništa drugo nego iskreno žaliti osobe koje se služe s takvim prizemnim lažima s ciljem pridobivanja važnosti u očima političkih nalogodavaca iz vlastitih redova.
Što se tiče bezočnih laži izrečenih  iz usta HDZ-ove vedete, a tiče se benigne prometne nezgode gospodina Željka Solde, koju je argumentirano i detaljno obrazložio u svom intervju u Novljanskom listu iz lipnja 2015. godine, a u kojem se može vidjeti i pročitati preslik rješenja pravomoćne presude prekršajnog suda u Kutini iz kojeg je vidljivo da je postupio sukladno zakonu i oslobođen je optužbi da je napustio mjesto nezgode te je isti također obavijestio vlasnika vozila  o prometnoj nezgodi koja mu se dogodila. Očito je HDZ- ova vedeta spremna iznositi neistine da je netko uhvaćen u laži. Ako netko očito laže po nalogu njoj znanih nalogodavaca, a mi možemo pretpostaviti o kome se radi, mora preuzeti odgovornost za rečeno jer je na taj način pokazala da ne poštuje pravomoćna sudska rješenja institucija RH. Očito je sud članice HDZ-a iznad institucija Republike Hrvatske, a takvo promišljanje i postupanje vraća nas u neka mračna vremena.
Ovim putem podsjećamo da je gospodin Soldo podnio kaznenu prijavu protiv Jutarnjeg lista i glavnog urednika i novinara te će zadovoljštinu potražiti na sudu zbog neistina iznesenih u tim novinama.
Drago nam je prepoznati socijalnu osviještenost kod gospode u HDZ-u no spomenutu naknadu za rad u gradskom izbornom povjerenstvu na posljednjim izborima za VMO gospodin Soldo je u cijelosti donirao stranci za predizbornu promidžbu.
Kada je riječ o naknadama onda je očito sve u redu kada njihovi dužnosnici poput Antuna Vidakovića bivšeg gradonačelnika primaju naknadu u GV Grada Novske, u Županijskoj skupštini, odborima Županijske skupštine, a isti je i predsjednik UV Zavoda za prostorno planiranje SMŽ za sto prima pristojnu mjesečnu novčanu naknadu. Valja podsjetiti da je gospodin Antun Vidaković u mandatu 2005 do 2009. godine koštao kao profesionalni gradonačelnik porezne obveznike i grad Novsku u brutu 1.242.816,83 kune, a isti je u mandatu od 2009. Do 2013. godine koštao grad Novsku i porezne obveznike 1.614.215,49 kuna, a njegov zamjenik profesionalac i današnji profesionalni dožupan u mandatu 2009. Do 2013. Godine koštao je 739.669,53 kune u brutu. Tim iznosima koji se tiču gore navedene gospode treba još pribrojiti troškove dnevnica, mobitela , auta i  službenih kartica.
Aktualna predsjednica Županijske skupštine uživa visoku saborsku mirovinu i očekujemo da će se odreći naknade te tako pokazati da joj je stalo do obnašanja dužnosti a ne naknade.
Kada gospoda iz HDZ-a sugeriraju tko treba otići iz politike bilo bi dobro da to pokažu vlastitim primjerima, jer vidimo da nagrađuju bivše pripadnike komunističke partije koji su se HDZ-u priključili „debelo“ nakon prvih demokratskih izbora mjestom predsjednice županijske skupštine, a isto tako očekujemo da će i bivši polaznici političke škole iz komunističkih vremena, a koji su još uvijek aktivni u redovima HDZ-a  „okačiti kopačke o klin“, jer to je na tragu politike koju producira i sam predsjednik HDZ-a.
Isto tako moramo odreagirati na laži i objede izrečene na istoj tiskovnoj konferenciji. Neosporna je činjenica da je gospodin Željko Soldo dužnost predsjednika UV ŽUC-a SMŽ obnašao odgovorno i korektno. Jadno je i prizemno gospodinu Željku Soldi inputirati dipolmu sada bivšeg ravnatelja Željka Marijanović. Gospodin Soldo je na tiskovnoj konferenciji HSP-a održanoj 28.07.2015. godine istaknuo da je legalista i da poštuje dokumente ovjerene od institucija RH te da ne želi biti ničiji odvjetnik. „Ako je netko za nešto kriv, neka i odgovara“ riječi su gospodina Solde.
Novljansku javnost treba podsjetiti kako je u mandatu bivšeg gradonačelnika Antuna Vidakovića i njegovog zamjenika Marina Piletića uposlena kv frizerka na mjesto pomoćne knjižničarke u Gradsku knjižnicu dok u isto vrijeme fakultetski obrazovane osobe iz našeg grada nisu mogle imati takvu privilegiju. Dakle gore navedena gospoda bi se itekako trebali ispričati novljanskoj javnosti zbog blamaže u svezi s takvim postupcima. Po našim spoznajama radi se o jedinstvenom slučaju u RH.
HSP Podružnica Novska ima pravo sumnjati u postupanje bivšeg ravnatelja POU Novska koji očito nije poštivao propisanu proceduru i donosio odluke koje ne može donositi bez suglasnosti Upravno vijeća i na taj način doveo u pitanje oko 230 000 kuna investicije u solarnu elektranu na krovu zgrade. Zahvaljujući predsjedniku UV POU Novska gospodinu Željku Lucić koji je nakon uočenog propusta učinjenog od bivšeg ravnatelja promtno sazvao Upravno vijeće ustanove te je donijelo potrebite odluke i na taj način spriječilo financijsku štetu samoj ustanovi, a time i gradu Novska. Očito je da gospodu iz HDZ-a koji su držali tiskovnu konferenciju ne zabrinjavaju propusti vlastitih dužnosnika, ali su svima drugima u isto vrijeme itekako spremni dijeliti moralne prodike.
Da li je u proteklih dvadeset godina u našem gradu postojao građevinski kartel, kako se trošio novac preko americen kartice, o mogućem sukobu interesa HDZ-ovih dužnosnika,o kaznenim prijavama podnesenim protiv lokalnih HDZ-ovih dužnosnika,i zapošljavanje stranačkih kadrova u SIMORI i brojne druge bitne informacije značajne za grad Novsku i SMŽ govoriti ćemo na skorašnjoj tiskovnoj konferenciji.

U Novskoj, 30.07.2015. godine

 

HSP Podružnica Novska