Grad NOVSKA Službene stranice

Deseta „Večer dječjeg folklora u Rajiću“ i 20 godina rada Društva naša djeca “Osmijeh“ Rajić

Društvo naša djeca “Osmijeh“ iz Rajića, kako bi čuvali narodne plesove,  igre i bogatu kulturnu tradiciju svoga kraja, osnovali su dječju folklornu skupinu i deset godina za redom priređuju Večer dječjeg folklora.

Desetljeće uspješnog rada obilježili su pjesmom i plesom, a na svečanost povodom svoje obljetnice pozvali su folklorne dječje skupine iz četiri županije. Nastupilo je oko tristotinjak mladih čuvara narodne baštine.

Pred prepunom dvoranom slavljenici, Društvo naša djeca “Osmijeh“, otvorili su „10. Večer dječjeg folklora“ na kojoj su još nastupili, Hrvatsko pjevačko društvo „Ferdo Rusan“ Virje, KUD „Šubić“ Novska, KUD „Moslavec“ Voloder, Kulturno umjetnička udruga „Staro Brestje“ Staro Brestje, HKUU „Trenk“ Nova Gradiška, KUD „Husain“ Husain, KUD „Drežnik“ iz Drežnika i KUD „Gosinjak“ Godinjak.

Večer dječjeg folklora svečano je otvorio gradonačelnik Marin Piletić, rekavši kako Grad Novska pomaže rad Društva naša djeca “Osmijeh“ iz Rajića kroz sve protekle godine te će isto činiti i nadalje.

Društvo naša djeca “Osmijeh“, imali su brojne nastupe na smotrama folklora, u Novskoj, Lipovljanima, pjevali su i plesa i na Državnim smotrama dječjeg folklora, a kako djeluju pri Osnovnoj školi u Rajiću, kroz druge aktivnosti u proteklih dva desetljeća, obišli su i cijelu Hrvatsku.

O jubilarnoj Večeri dječjeg folklora i o aktivnosti Društva naša djeca “Osmijeh“, voditeljica Mira Čuvidić kaže.