Grad NOVSKA Službene stranice

Dežurstvo Pravne klinike ponovo u Novskoj

Dežurstvo Pravne klinike ponovo u Novskoj

Od 2010. godine Pravna klinika Pravnog fakulteta iz Zagreba održava svoja dežurstva u mnogim gradovima, pa je tako i u našem gradu održano već  nekoliko dežurstava.

U srijedu,  19. listopada građani su imali još jednu priliku za potražnju besplatne pravne pomoći, od studenata Pravnog fakulteta koji su u prijepodnevnim satima u maloj Gradskoj vijećnici razgovarali sa zainteresiranim građanima.

Članovi Pravne klinike Pravnog fakulteta  su  članice iz kaznene grupe za zaštitu i pomoć žrtvama i svjedocima  kaznenih djela.

Pravna klinika također ima još ovršnu grupu, obiteljsku grupu, radnu grupu, grupu za pravo pacijenata i grupu za pomoć azilantima.

Pravna klinika u našem gradu pobudila je veliku zainteresiranost naših građana, nekada je to samo mala pomoć kako napisati neki pravni spis, a nekada budući pravnici upućuju stranke kome se mogu obratiti da bi riješili svoje pravne probleme.

Članice iz kaznene grupe su studentice četvrte godine prava Pravnog fakulteta iz Zagreba, Ivona Matekalo, Leona Novačić i  Klara Jandroković.