Grad NOVSKA Službene stranice

Dječji vrtić „Stribor“ primiti će 5 odgojih skupina - u tri područna objekta vrtića biti će 282.djece

Pet odgojnih skupna djece početkom mjeseca rujna, u novoj pedagoškoj godini čeka suvremeno opremljen i uređen Dječji vrtić „Stribor“ na Ukladama.

"Vrtić je prekrasan, namjenski građen i po svim standardima struke. Ovom hvale vrijednom izgradnjom sva djeca s liste čekanja primljena su u neki od novljanskih vrtića. Pokušali smo udovoljiti i roditeljima kako bi njihova djeca pohađala onaj vrtić koji je bliži njihovom mjestu stanovanja" kazala je Ljerka Vidaković, ravnateljica Dječjeg vrtića „Radost“  i „Stribor“ te prostora vrtića u Pastoralnom centru župe Bl. Alojzija Stepinca.

Ukupno je primljeno 282.djece u sva tri područna objekta vrtića kroz jaslički i primarni program, a dodatno su upisana i djeca predškolskog uzrasta.
 

TON: Ljerka Vidaković

 

Još su u tijeku unutarnja i vanjska dotjerivanja, postavljaju se rashladni uređaji, a djelatnici izvođača radova tvrtke DETMERS KONTEJNER d.o.o. iz Svetog Križa Začretje, postavljaju vanjsku oblogu.Zajedno s ravnateljicom Vidaković, prigodom obilaska Dječjeg vrtića „Stribor“, do sada učinjene radove pohvali je i Tihomil Matković, arhitekt.

Novi vrtić građen je modularnim načinom  gradnje, složen je od 25 modula koji čine cjelinu objekta, s više prostorija za boravak djece, kuhinjom i sanitarnim prostorijama, ima nekoliko terasa, a urediti će se i okoliš s vanjskim igrališnim površinama opremljenih spravama.

Planirana cijena gradnje je oko 4,7 milijuna kuna, sredstava Grada Novske, Ministarstva demografije, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje kao i Ministarstva regionalnog razvoja .