Grad NOVSKA Službene stranice

Dječji vrtić „Radost“ - stjecanje znanja o engleskom jeziku kroz igru uz aplikacije za lakše učenje

Kroz projekt Poduzetničkog inkubatora PISMO koji je smješten u Novskoj, Sisačko moslavačka županija postaje središte gaming industrije u Hrvatskoj.

 

Županija potiče Projekt koji je do sada dobio više međunarodnih i domaćih priznanja, a jedan od važnih i prvi od  5 koraka prema realizaciji je „Uvođenje besplatnih tečajeva engleskog jezika u vrtićima“.

Poznavanje stranih jezika djeci pružiti će više mogućnosti u životu. U Dječjem vrtiću „Radost“ Novska posebna se pozornost pridaje stjecanju osnovnih znanja o engleskom jeziku kroz igru. Pobuđivanjem interesa za komunikaciju i izražavanje na engleskom jeziku kod djece doprinijeti će „program učenja engleskog jezika uz pomoću digitalnih aplikacija“ koji je ponudila tvrtka „Zarka Darda“.

Kroz program korištenja aplikacijama za učenje upoznate su odgojiteljice koje će u narednom vremenu prenijeti informatičke kompetencije najmlađima, djeci od navršenih 4 godine do pred školskog uzrasta.

Kako je prigodom potpisivanja ugovora o korištenju aplikacija kazala Ljerka Vidaković, ravnateljica Dječjeg vrtića „Radost“, „mi u našem programu već imamo engleski jezik, no ovo je jedan novi oblik komunikacije preko digitalnih aplikacija, odnosno tableta. Pomoći će učenju engleskog jezika i informatičkog obrazovanja djece“. 

Sve je doprinos i edukaciji generacija koje će znanjem engleskog jezika uključiti u  razvoj gaminga i video igara.

Pored učenje jezika SMŽ i Županijska razvoja agencija SiMoRa, kroz projekt PISMO, provode i program  „radionica izrade video igara u osnovnim i srednjim školama na području SMŽ“, a uveden je i novi  četverogodišnji program za razvoj video igara u srednjim školama za zanimanje Tehničar za razvoj video igara.