Grad NOVSKA Službene stranice

Dobra suradnja između Grada Novske i požeške biskupije

Dobra suradnja između Grada Novske i požeške biskupije

U Biskupskom domu u Požegi, biskup Antun Škvorčević primio je u ponedjeljak, 18. svibnja u Marina Piletića, gradonačelnika Grada Novske.

Na susretu je sudjelovao Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoliče škole, Krunoslav Juraković, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Novskoj te Robert Mokri, ekonom Požeške biskupije. Razgovarali su o nekoliko pitanja suradnje između grada Novske i Biskupije, napose na području odgoja i obrazovanja, povezanog s Katoličkom osnovnom školom u Novskoj.

Razmotrili su i određena pitanja s područja kulture i doprinos Katoličke Crkve gradu Novskoj, osobito s baštinom Župe sv. Luke Evanđelista. Biskup je zahvalio gradonačelniku za razumijevanje koje iskazuje za vjernike katolike u gradu Novskoj te za djelovanje Crkve u skladu s njezinim specifičnim poslanjem.

Katolička osnovna škola Novska, potporom biskupa Škvorčevića i Požeške biskupije, kao i Grada Novske, započela je s radom 2017. godine. Od početka nove školske godine, u školu će krenuti još jedna, četvrta generacija učenika. Prostori se nalaze dijelu Športske dvorane, u vlasništvu su Grada Novske, a kako bi se osigurali dodatni prostori za rad,  na površini pokraj Sportske dvorane najavljena je  gradnja nove osmogodišnje Katoličke osnovne škole.