Grad NOVSKA Službene stranice

Dodijeljene diplome i ključevi poslovnih prostora vlasnicima tvrtki za razvoj video igara

Održana svečanost, dodijeljeno 46 diploma polaznicima programa edukacije za izradu vido igara.

Ključeve poslovnih prostora u zgradi Poduzetničkog inkubatora PISMO primilo 13 poduzetnika,  vlasnika gaming tvrtki.

- Htjeli smo napraviti nešto posebno, biti jedinstveni, pomoći mladim nezaposlenim osobama i svima onima koji su u novoj tehnologiji, odnosno gaming industriji koja ima najveće postotke rasta, ne samo u Hrvatskoj nego na razini cijelog svijeta. Sada možemo reći da smo na pola puta što se tiče građevinskog dijela, ali i iznad očekivanja koje smo imali na samom početku, odnosno prije tri godine kada smo ovaj projekt inicirali, rekao je Mario Čelan, direktor SiMoRe, na dodijeli diploma za uspješno završene programe edukacije za UNITY i Blender, te dodjela Pozitivnih suglasnosti za samozapošljavanje s poduzetnicima koji će započinju raditi u zgradi Poduzetničkog inkubatora PISMO.

TON: Mario Čelan

 

Dodijeli diploma i ključeva vlasnicima tvrtki nazočio je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić,  ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar kao i župan Ivo Žinić, koji je rekao kako se radi o projektu „kojim se Sisačko-moslavačka županija želi pozicionirati kao središte gaming industrije u Hrvatskoj“.

Ministar Pavić, župan Žinić i gradonačelnik Marin Piletić,  gosti i polaznici edukacija, obišli su zgradu Poduzetničkog inkubatora gaming industrije „PISMO“, gdje je su dodijeljeni ugovore o najmu, ključevi ureda vlasnicima novim 13 tvrtkama koji će raditi u zgradi. Svaki od njih  dobiti će potpore u iznosu od 155 tisuća kuna, od HZZ-a u iznosu od 55 tisuća kuna, 35 tisuća kuna od Sisačko-moslavačke županije i čak 65 tisuća kuna od Grada Novske.

- Rijetko kada nam dođu ovako inovativni prijedlozi koji su na granici ili genijalnost ili ludosti, pa bih stvarno čestitao županu i gradonačelniku što su uspjeli to provesti. Gaming industrija danas zarađuje milijarde dolara u prodajama. Apsolutno možete računati na potporu države u svim daljnjim koracima za razvoj projekata koji je primjer suradnje nacionalne, regionalne i lokalne vlasti, naglasio je ministar Marko Pavić.

TON: Marko Pavić

 

Projekt  „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko moslavačkoj županiji za razvoj video igara, Poduzetničkog inkubatora gaming industrije „PISMO“,  vrijedan je oko 24 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna bespovratnih sredstva europskih potpora.