Grad NOVSKA Službene stranice

Državno poljoprivredno zemljište na ponudi za kupnju ili zakup novljanskim poljoprivrednicima

Državno poljoprivredno zemljište na ponudi za kupnju ili zakup novljanskim poljoprivrednicima

Zakon o poljoprivrednom zemljištu donesen prošle godine jedan je od najvažnijih Zakona u resoru poljoprivrede. Njime su predviđeni načini raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske, a ova tema je u Gradsku vijećnicu privukla novljanske poljoprivredne proizvođače.

Grad Novska raspolaže s 3831 hektara poljoprivrednog zemljišta koje će se putem natječaja ponuditi poljoprivrednicima, da povećaju svoje površine za obrađivanje, bilo da se jave u Natječaju za zakup ili kupnju.

"Imamo 660 hektara obraslog zemljišta, a 1200 hektara je pod privremenim zakupom. Davanjem u zakup ili prodajom povećavaju se površine obradivog poljoprivrednog zemljišta i pridonosi se produktivnosti ruralnog razvoja", rekao je Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika na prezentaciji zakonskih odredbi.

TON: Siniša Kesić

Grad Novska dobio je suglasnost Ministarstva poljoprivrede za raspisivanje Natječaja čijom će se provedbom omogućiti poljoprivrednicima da kupe ili zakupe površine za proizvodnju, a Gradsko vijeće Grada Novske usvojilo je Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem

Kako bi dobili potpunu informaciju o zakonskim odredbama i pravilima, koju je dokumentaciju potrebno imati za javljanje na Natječaj, prezentirala je Blaženka Mičević, direktorica tvrtke „Agrodet“.

TON: Blaženka Mičević