Grad NOVSKA Službene stranice

Đuro Petrinec novi je trener Libertasa

Đuro Petrinec novi je trener Libertasa

Nakon jesenskog dijela prvenstva u Međužupanijskoj nogometnoj ligi središte NK Libertas je poziciono u skupini klubova kojima prijeti ispadanje. S 14 osvojenih bodova klub iz Novske je na 14. mjestu, ispred Zeline i Moslavine, te predstoji neizvjesna borba za očuvanje ligaškog statusa. Jesenski nastupi, osim uvodnih utakmica, bili su prilično neuvjerljivi. Teško se dolazilo do pogodaka i bodova, a lako gubilo utakmice. 
Uprava kluba reagirala je dovođenjem Đure Petrinca, renomiranog nogometnog trenera iz Kutine, koji će Libertas voditi u proljetnom dijelu prvenstva. Đuro Petrinec iza sebe ima uglednu trenersku karijeru. Vodio je i HNK Slavonac CO, Stari Perkovci kada su ušli u drugu ligu, HNK Segestu Sisak, Marsoniju iz Slavonskog Broda, Mladost Molve,  Mladost Petrinja, a po treći put na klupu Libertasa dolazi s pozicije trenera "Zdenka 91" iz Velikih Zdenaca.Pamti se da je pod njegovim vodstvom Libertas prije tri sezone izborio plasman u 3. HNL.


Prva prozivka igrača obavljena je u subotu, 16. siječnja, slijedi period priprema, te je uz gotovo svakodnevne treninge planirano odigrati devet pripremnih utakmica, a trener Petrinec očekuje i nekoliko pojačanja.
Podrška, prije svega financijska, gradskih struktura Libertasu je neupitna, a ovaj potez Uprave kluba i Petrinčeva trenerska vještina imat će prvi ispit već u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva, kada u Novskoj gostuje ekipa NK Gradići.