Grad NOVSKA Službene stranice

DVD Brestača na prijemu kod Gradonačelnika

DVD Brestača na prijemu kod Gradonačelnika

Gradonačelnik Vlado Klasan održao je prijem za članove DVD-a Brestača, koji su pozvani zahvaljujući osvojenom prvom mjestu na nedavno održanom VI. Vatrogasnom izazovu, u kojem su se za prvo mjesto borili sa 22 ekipe. Članovi DVD-a Brestača iznenadili su sve natjecatelje time što su skinuli s trona prošlogodišnje pobjednike koji su smatrani favoritima. Pobjedničku ekipu čine zapovjednik DVD-a Brestača Kristijan Čutić, Robert Gabor, Vinko Bačić, Damir Matekalo i Karlo Šagut.

U ime članova, zapovjednik DVD-a Brestača Kristijan Čutić, zahvalio se gradonačelniku na prijemu: „Ovom pobjedom prezentirali smo VZG-a Novske, VZ Sisačko-moslavačke županije, ali i hrvatsku vatrogasnu zajednicu, jer je natjecanje bilo i međunarodno. Ovim putem zahvaljujem se dečkima na iznimnom trudu i zalaganju, koje je na kraju rezultiralo i osvojenim prvim mjestom.“

Gradonačelnik je rekao da mu je zadovoljstvo što im može ukazati zahvalnost u svoje ime i u ime sugrađana, te je dodao da su radi pokazanih kvaliteta i spremnosti osvojili prvo mjesto, prezentirali sebe, svoje naselje i Grad, a time su napravili odličan uvod u obilježavanje 90 godina DVD-a Brestača.  Od zapovjednika Čutića saznajemo da će se obljetnica slaviti 11. rujna kada će biti upriličena vatrogasna izložba i revijalna utakmica, a centralni dan proslave planiran je za 12. rujna kada će vatrogasci održati pokaznu vježbu, nakon čega će započeti svečani mimohod vatrogasaca popraćen orkestrom limene glazbe.