Grad NOVSKA Službene stranice

DVD-u Novska na korištenje predana nova vatrogasna cisterna i hidraulični alati


Dobrovoljno vatrogasno društvo Novska od nedavno ima novo vatrogasno vozilo, vatrogasnu  cisternu kapaciteta 7 000 litara i novu višenamjensku hidrauličnu opremu. 

U nazočnosti vatrogasnih zapovjednika DVD-a VZG Grada Novske, u dvorištu Vatrogasnog doma DVD-a Novska, cisternu i opremu vatrogascima je na korištenje predao Marin Piletić, gradonačelnik. Kako je rekao, vozilo s cisternom i oprema dobiveni su uz potporu Ministarstva gospodarstva, a  vrijednost dobivenog je oko 2 milijuna kuna.

- Vatrogasna cisterna i ostala oprema povećavaju spremnost pri intervencijama kao i  sigurnost naših građana i njihove imovine, rekao je gradonačelnik. 

Na opremi i vozilu zahvalio se Draško Vuković, predsjednik DVD-a Novska, a zapovjednik Goran Bezenšek s pripadnicima Vatrogasne postrojbe demonstrirali su mogućnosti cisterne i hidrauličnog alata, koji će služiti kod spašavanja unesrećenih iz vozila u prometnim nezgodama.

Cisterna u slučaju potrebe  ima i mogućnost dovoza i posebnim nastavcima podjelu pitke vode za stanovništvo, a vatrogasaca su sada dodatno opremljeni za brze i učinkovite  intervencije, 
 
- Samo je osam DVD-a na području Hrvatske dobilo vatrogasne cisterne. Posebno nam je dobro došao hidraulični alat,  jer DVD Novska pruža pomoć kod nezgoda i tehničkih intervencija na 63 kilometra auto ceste A3,   napomenuo je Davor Štimac, zapovjednik VZG Grada Novske.

Cisternu i alata posvetio je Krunoslav Juraković, novljanski kapelan.