Grad NOVSKA Službene stranice

Energetska obnova stambeno poslovne zgrade – planirana obnova i ostalih stambenih objekata u gradu

Oko stambeno poslovne zgrade u ulici Kralja Tomislava i raskrižja s Crkovnom ulicom započelo je postavljanje metalnih skela, a do kraja tjedan građevinci tvrtke Zidarski obrt „Komljenović“ iz Novske, vlasnika Nedjeljka Komljenovića, kreću i s energetskom obnovom ove zgrade.

Biti će to prvi energetski obnovljen objekt koji je nakon potpisivanja  ugovora s vlasnicima stanova sklopilo novljansko komunalno poduzeće „Novokom“, o pružanju usluge tehničkog održavanja stanova i stambenih zgrada u Novskoj.

„Novokom“ je proširenjem svojih djelatnosti preuzeo i usluge održavanja i za više drugih stambenih objekata u gradu,  izvoditi će bravarske, električarske i druge poslove te stanarima pružiti 24 satnu uslugu održavanja njihovih zgrada i stanova.

Kandidiranjem za sredstva Fonda za zaštitu okoliša ili kroz bespovratne europske fondove u narednom razdoblju energetski bi se obnovilo 11 stambenih objekata u središtu grada, čime se i uljepšava grad.

Predstavnik stanara zgrade koja će prva biti obnovljena, Stjepan Karapetrić, kaže, kako je zadovoljan što su radovi krenuli u kratkom roku  nakon potpisivanja ugovora s Novokomom, zadovoljan je što zgrada dobiva toplinsku zaštitu, očekuje i manje račune za energente kod grijanja, a posebno ističe što  stanovi time imaju i veću  vrijednosti.