Grad NOVSKA Službene stranice

Festival srca u Osnovnoj školi Novska – „Veliko srce malom srcu“

Učenici prvog do četvrtog razreda Osnovne Škole Novska sa svojim učiteljicama Nikolinom, Snježanom, Blankom, Mirjanom, Ivanom, Anom, Ivankom, Marom i Ljubicom, ovih su dana izrađivali suvenire srca.

U projektu su sudjelovale i pedagoginje, Emica,  Emira i Nikolina te knjižničarka Sanja, uz veliku potporu koju je učenicima i učiteljicama dala ravnateljica škole Antonija Mirosavljević.

U holu škole postavili su prodajnu izložbu svojih radova i uključili se u obilježavanje Festivala srca koji se održava od 7. do 14 veljače.

Glavni je cilj festivala osvješćivanje javnosti o postojanju djece s prirođenim srčanim greškama. U Republici Hrvatskoj ima 10 tisuća djece sa srčanim oboljenjima, a svake se godine rađa još petsto.

Njima žele pomoći učenici i učiteljice Osnovne škole Novska. Suvenire su izradili s puno ljubavi, a novac koji će prikupiti prodajom namijenjen je udruzi „Veliko srce malom srcu“, humanitarnoj udruzi koja okuplja liječnike, zdravstveno osoblje i roditelje djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.

Budite i vi veliko srce! Kupite naš suvenir i podržite našu akciju!