Grad NOVSKA Službene stranice

Gaming centar PISMO2 Novska – profesionalna oprema i jedan od najboljih motion capture studija u Europi

Gaming centar PISMO2 Novska – profesionalna oprema i jedan od najboljih motion capture studija u Europi

Motion capture oprema, jedan je od najvažnijih alata za stvaranje video igara u Poduzetničkom inkubatoru PISMO2 u Novskoj.

Pored ostale profesionalne audio, video i VR oprema, jedan od  najboljih motion capture studija u Europi, kao i fotogrametrijeska opreme, „zvijezde“ su u ponudi gamerima kod izrade i razvoja igara.

Složeni sustav sinkroniziranih kamera koje emitiraju infracrveno svijetlo, namijenjene su bilježenju pokreta i zbog toga je motion capture oprema, alat od važnosti svakom game developeru u izradi video igara  ili snimanja igranih filmova kod digitalizacije animiranih likova.

"Pri snimanju pokreta koristi se posebno senzorsko odijelo s markerima koji imaju reflektirajući materijal, za IR kamere tijelo je nevidljivo, a kamere bilježe samo markere. Pokret se digitalizira  i na osnovu toga animatori stvaraju realan prikaz likova u igrama ili u igranim filmovima" – u razgovoru je rekao Zvonimir Mikšić, predavača na edukacijama u Poduzetničkom inkubatoru SMŽ PISMO u Novskoj.

Dodaje kako se radi o sustavu koji može pratiti istovremeno do četiri glumca s rekvizitima.

TONSKI PRILOG: Zvonimir Mikšić

 

Glumci posuđuju svoje kretnje kako bi se njima animirali likovi u igrama, saznajemo kako je osnova i početak ostalih pokrete T poza, te kako već postoje škola za ovu vrstu glume u gaming industriji, koja u svijetu raste velikom dinamikom.

Za novljanski Gaming centar zanimanje već postoji, bilo da se radi o snimanju animacija za video igre ili igrane filmove.

Gaming industrija sve je jača i game developeri iz svijeta čuli su za Novsku, koja postaje predvodnik u ponudi gaminga, a osim gamera, privukla je i pozornost brojnih medija koji s puno pohvala pišu i govore o tehnološkim čudima koje nudi PISMO2.