Grad NOVSKA Službene stranice

Gaming Novska - stigla oprema za motion capture, glazbeni, virtualni i video studio

U petak, 19. srpnja u Novsku je nakon mjesec dana putovanja brodom iz Hong Konga, iz luke Rijeka kamionskim transportom dovezen je kontejner pun opreme za zadnju fazu opremanja Poduzetničkog inkubatora PISMO, za gaming industriju.

Nažalost oprema za motion capture studio, glazbeni, virtualni i video studio, umjesto da bude istovarena u uređivani objekt na novoj gradskoj tržnici, kako bi se započelo i s montiranjem, zbog nedavnog požara u prostoru i nastale štete koja se sanira, uređaji su smješteni na drugoj lokaciji.

 

TON: Mario Čelan

- Gaming je nova i najbrže rastuća industrijska grana, novi smjer u gospodarstvu i mnogi u Novskoj ne skrivaju zadovoljstvo što naš Grada postaje središte gaminga. Industrija videoigara uzima sve više maha, za razvoj gaminga povukli smo 25 milijuna nepovratnih kuna iz EU fondova. Kako bi bili središte gaminga, za potrebe smo već obnovili jednu zgradu, a provodimo edukacije mladih koji nam dolaze iz cijele Hrvaske, ali i iz Europe. Osim potpora na raspolaganju će nakon postavljanja opreme imati najmoderniju digitalnu tehnologiju, posebno ističem motion capture studio, koji će moći koristiti za razvoji svojih video igara, i za te usluge  neće morati odlaziti izvan Hrvatske, ističe Mario  Čelan, voditelj projekta Poduzetničkog inkubatora „PISMO“  SMŽ.