Grad NOVSKA Službene stranice

Glazbeni festival „Sava Strug delta blues“ – od 12. do 14. srpnja Rock&Blues kamp

Od  četvrtka 12. srpnja u tri dana trajanja 4. međunarodnog  Rock&Blues kampa, održavati će se glazbeni festival „Sava – Strug delta blues“, a Eko-etno selo “Strug” u Plesmu biti mjesto glazbe, rocka i bluesa. Održati će se i više edukacija, predavanja  i radionica sviranja.

Najavljujući program Miroslava Dimića, glazbenik, začetnik ideje održavanja ovog festival i  direktora Pop-rock škole  iz Siska, istaknuo  je „kako se radi o jedinstvenom glazbenom događaju“. 

- Ove godine okupili smo vrhunske glazbenike i edukatore, vrhunske izvođače i glazbene sastave i sada mogu reći kako spadamo u sam vrh glazbenih festivala u Hrvatskoj. Na ovaj način stvaramo novu turističku ponudu Lonjskog polja, spajamo blues, turizam, selo i gospodarstvo, rekao je Miroslav Dimić. 

U večerima glazba rocka i bluesa, glazbe sljubljene s posavskim noćima, nastupiti će same legende,   Telefon Blues Band, glazbenici, Toni Janković i „4 Towners“ band, Boris Hrepić Hrepa, Tomislav Goluban, Adonis Dokuzović, Dražen Sholc, , Zlatan Čehić, Lou Profa, drugi vrhunski glazbenici, a Dimić,  najavljuje  i zanimljive goste iz Amerike te bogat program tijekom održavanja kampa. 

Potporu „4. međunarodnom  Rock&Blues kampu“, dalo je Ministarstvo kulture RH, Grad Novska, Javna ustanova Parka prirode Lonjsko polje, Turistička zajednica Hrvatske i Grada Novske. 

- Pored zaštite prirode JU Parka prirode Lonjsko polje potiče inicijative, kako lokalnog stanovništva tako i manifestacije kao što je i ova, koje doprinose boljoj prepoznatljivosti Parka, naglasio je Ivor Stanivuković, ravnatelj. 

Sve će se odvijati na prostoru turističkog imanja vlasnika Željka i Hrvoja Mlinarevića, Eko etno selu „Strug“, gdje će se četvrti put za redom spojiti ugođaj glazbe s prirodom, ali i s dobrom gastronomskom ponudom jela i pića. 

Održavanje  kampa osim glazbenog dijela ima i značaj kulturnog turizam, događaj koji ima velikih turističkih potencijala za Park prirode Lonjsko polje, kako je kazala Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika Grada Novske, „kamp koji mladima pruža kvalitetno provođenje vremena, edukativne radionice, zabavne sadržaje i glazbu“, te je pozvala sugrađane i ljubitelje rocka i bluesa da dođu na glazbeni festival „Sava – Strug delta blues“.
Ž.G.