Grad NOVSKA Službene stranice

Gradonačelnik Novske na prijemu kod slovačkog veleposlanika

U Zagrebu je 23. rujna, svečanim prijemom slovačkog veleposlanika Juraja Priputena u palači Dverce obilježen veliki slovački nacionalni praznik - Dan ustava. Neki od brojnih uzvanika koji su se odazvali na ovaj prijem su predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, saborski zastupnik Vladimir Bilek, veleposlanica Republike Makedonije u RH NJ. E. Daniela Karagjozoska, te australska veleposlanica NJ. E. Susan Cox.

Prijemu je nazočio i novljanski gradonačelnik Vlado Klasan koji se smatra počašćenim što je bio u prigodi nazočiti ovom obilježavanju. "Uvijek kada sam u prigodi, lobiram za naš Grad i dogovaram dolazak raznih veleposlanika i zadovoljstvo mi je što mogu izvijestiti javnost da sam dogovorio dolazak australske veleposlanice NJ. E. Susan Cox, s intencijom razvitka suradnje na sportskom, kulturnom i gospodarskom području."- izjavio je gradonačelnik Klasan. 

"Prošle su 23 godine u okviru kojih je Slovačka dokazala da je u najužoj jezgri europskih integracijskih odnosa, te je ujedno stvorila jednu od najbrže rastućih ekonomija u EU."- izjavio je veleposlanik Slovačke Republike u RH, NJ.E. Juraj Priputen prilikom obraćanja nazočnim državnicima, te dodao da su odnosi Republike Hrvatske i Republike Slovačke pozitivan primjer za druge države.