Grad NOVSKA Službene stranice

Gradonačelnik održao prijam za učenike Glazbene škole u Novskoj zbog iznimno zapaženih rezultata

Učenici Glazbene škole u Novskoj su tijekom proteklih nekoliko mjeseci ostvarili brojne zapažene rezultate, te su sudjelovali na raznim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Slijedom toga je gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan u četvrtak, 20. listopada upriličio službeni prijam svih nagrađenih učenika i nastavnika. Tom prigodom se zahvalio svima na dolasku, te im je ujedno čestitao na ostvarenim rezultatima, kojima su prezentirali ne samo svoj trud i rad, već i Grad Novsku. "Kultura i glazba su najbolji promotori svake sredine. Priznanje Grada za Glazbenu školu je svakako zasluženo s obzirom na uspjehe koje postižete, čime vi također opravdavate sva financijska sredstva koju su uložena od strane Grada Novske" – istaknuo je gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan.

Prijamu je nazočila i zamjenica ravnateljice Glazbene škole u Novskoj Ana Betević Dadić, koja se zahvalila na prijamu, te je gradonačelniku prezentirala sve uspjehe koje su učenici ostvarili na natjecanjima. "Ujedno bih vam se zahvalila na svemu što činite i što podržavate rad škole, kao i na svakom vašem dolasku na koncerte. Drago nam je vidjeti vas na svim našim priredbama i nadam se da ćete i dalje nastaviti pratiti naš rad" – izjavila je zamjenica ravnateljice. Učenik Gabriel Prelesnik (nastavnica Ivana Duvnjak), tako je osvojio treću nagradu na violinističkom natjecanju u Novom Marofu, a Žana Josić (nastavnica Ana Valčić), drugu nagradu na klavirističkom natjecanju u Varaždinu, dok su na istom Priznanja dobili Rebecca Bjelanović (nastavnica Ana Betević Dadić) i Sebastian Debeljak (nastavnik Stiven Ručevski). Na 5. županijskom natjecanju učenika klavira u Sisku, koje je održano u ožujku 2016. prvu nagradu su osvojili Ivano Markić (nastavnica Ana Valčić) i Sebastian Debeljak, dok je drugu nagradu osvojila Hana Klanac (nastavnica Marija Klasan Kinderman).

 

Još jedno uspješno natjecanje za Glazbenu školu u Novskoj je bilo 3. međunarodno natjecanje tamburaša solista i komornih sastava u Požegi, gdje su uspješni bili učenici nastavnika Filipa Novosela Klara Komljenović, koja je osvojila prvu nagradu i brončanu medalju, zatim Marko Martinović, koji je osvojio prvu nagradu, te Dominik Domitrović, koji je osvojio prvu nagradu i srebrnu medalju. Na "Virovitičkoj klavirijadi" odlično su se predstavili Ema Komljenović (nastavnica Ana Betević Dadić), i Ivan Milinović (nastavnica Ana Valčić), koji su osvojili treću nagradu, te Mirta Vončina (nastavnica Ana Valčić), osvojivši drugu nagradu. Rebecca Bjelanović je, na međunarodnom natjecanju klavirista u Sloveniji zasluženo osvojila zlatnu nagradu, dok se Marko Martinović plasirao u završnicu natjecanja za Euroviziju mladih glazbenika, te je uspješno predstavio Hrvatsku u Kolnu.