Grad NOVSKA Službene stranice

Hana i David uspješno predstavili Grad Novsku na Sportskim igrama mladih

Hana i David uspješno predstavili Grad Novsku na Sportskim igrama mladih

U utorak 8. rujna, gradonačelnik Vlado Klasan održao je prijam za Davida Grgića i Hanu Kroužil, koji su osvojili zavidne rezultate na finalu Sportskih igara mladih koje su se održavale u Splitu, te su time na najbolji mogući način prezentirali Grad Novsku. 

David Grgić učenik je Osnovne škole iz Rajića, a sudjelovanjem na državnoj završnici Sportskih igara mladih u Umagu osvojivši 2. mjesto, stekao je pravo na sudjelovanje u međunarodnoj završnici, gdje je osvojio 5. mjesto u atletici na 60 metara. 

Hana Kroužil iz Daruvara, predstavljajući Grad Novsku, na državnom natjecanju osvojila je prvo mjesto i pravo nastupa na međunarodnom natjecanju Sportskih igara mladih, gdje je zauzela zasluženo 2. mjesto. Smisao Sportskih igara mladih je uključiti što više djece u sportske aktivnosti, te poticati nova poznanstva, pa je tako i Hana izjavila da je u Splitu stekla novu prijateljicu s kojom će trenirati za nadolazeće natjecanje u atletici. 

Gradonačelnik je čestitao mladim atletičarima na postignutim rezultatima, te im se zahvalio što su na najbolji mogući način prezentirali Novsku. „Drago mi je što smo već drugu godinu za redom prepoznali ovu manifestaciju, te smo kroz neznatna financijska sredstva, uspjeli djeci omogućiti druženje i zabavu kroz sportske aktivnosti.“- istaknuo je gradonačelnik.