Grad NOVSKA Službene stranice

Humanitarna akcija „Daj pet za šapicu“

Humanitarna akcija „Daj pet za šapicu“

Učenici 3.a razreda Osnovne škole Novska u školskoj godini 2014./2015. provodili su projekt „Daj pet sa šapicu“. U okviru tog projekta održana je i humanitarna akcija s volonterima Udruge Mala šapa u petak, 29. svibnja na središnjem trgu. Učenici su samostalno pripremili i priredbu gdje su postavili šešire i prikupljali priloge pjevanjem, plesanjem, recitacijom i mnogim drugim točkama.

Cilj ovog projekta je prikupljanje pomoći Udruzi Mala šapa u zbrinjavanju, prehrani i zdravstvenoj zaštiti napuštenih životinja na području grada, razvijanje plemenitih ljudskih osobina, ljubav i brigu prema kućnim ljubimcima i životinjama, zajedništvo u kolektivu, poticanje pozitivnog stava prema volonterstvu i humanitarnom radu općenito. Ovaj projekt trajao je 9 mjeseci, a završen je uspješno. „Raznim aktivnostima i dobrovoljnim prilozima, do danas smo prikupili 2.350 kuna i 104 kilograma gotove hrane.“ – rekla je učiteljica Ksenija Lekić.

Učenici su prodavali plastične boce i limenke, izrađivali igračke za pse, ukrasne predmete i magnete, te su obilježili niz međunarodnih dana vezanih za životinje. Zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević družio se zajedno s djecom i volonterima, te je tom prilikom rekao kako grad Novska podržava ovakav projekt učenika 3.a razreda i Male šape, te kako će u budućnosti pomagati udruzi u svim njihovim aktivnostima.