Grad NOVSKA Službene stranice

Humanitarna utrka „Novska za nju“ - važnost trčanja kao prevencija protiv bolesti

Nakon uspješne organizacije trke „NovskaRUN“, događaja godine s kojim se Atletski klub „NoGA“ može pohvaliti, u njihovoj organizaciji još jedna hvale vrijedna manifestacija, humanitarna utrka  „Novska za nju“.

Osim što ovom utrkom žele istaknuti važnost trčanja kao tjelesne aktivnosti „kao jednog od čimbenika u prevenciji bolesti raka dojke i drugih bolesti“, kroz humanitarni dio prikupljena novčana sredstava, od kotizacija i donacije građana, bit će darovana Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka „SVE za NJU“ iz Zagreba.

Prema riječima Kaće Piletić, direktorice utrke „Novska za nju“, utrka će se održati u nedjelju, 15. listopada, simbolično na  „Dan zdravih dojki“. Govoreći o razlozima pokretanja projekta humanitarnog trčanja ističe, kako se smrtnost od bolesti raka dojke povećava.

Utrci odraslih prethoditi će utrka za djecu, a poslije utrke organizatori su predvidjeli zabavni program, puštanje papirnatih lanterni u zrak s ispisanim porukama. Djeca trče na 400 metara, rekreativci i atletičari na 5 ili 10 kilometara.

Predsjednik AK „NoGA“, Filip Mičević, kaže da je staza prihvatljiva za sve uzraste i kategorije trkača.

Pored sponzora, organizacijsku potporu u realizaciji utrke pruža i „Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva“.