Grad NOVSKA Službene stranice

Izgradnja kanalizacijske mreže u ulici Vladimira Nazora

Izgradnja kanalizacijske mreže u ulici Vladimira Nazora

 

Iako živimo u 21. stoljeću, nažalost ni dvadesetak godina nakon pretrpljenih ratnih razaranja, poneka kućanstva na području Grada Novske su ostala bez mogućnosti priključenja na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu. Gradska uprava nastavlja provoditi projekt dopunjavanja spomenute mreže, te je Vodovod nakon izgradnje sekundarnog vodoopskrbnog cjevovoda u naselju Borovac, u petak 15. srpnja krenuo u izgradnju sekundarnog odvojka kanalizacijske mreže u ulici Vladimira Nazora u Novskoj. Stanovnici odvojka su iskazali zadovoljstvo što su napokon dočekali realizaciju ovog projekta, a posebno je oduševljen bio građanin Ivo Jolić, koji je naglasio kako je mislio da neće doživjeti početak izgradnje kanalizacijske mreže koju čeka od sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Direktor Vodovoda Mario Filipović istaknuo je kako je riječ o bočnom odvojku duljine 160 metara kanalizacijske mreže, te da je taj dio u cijeloj ulici ostao bez kanalizacije, naglasivši kako na ovaj način omogućavaju priključenje na kanalizaciju za ukupno sedam kućanstava. Vrijednost radova procjenjuje se na oko 55 tisuća kuna, a ako vremenske prilike dozvole i po planiranoj dinamici radova, izgradnja kanalizacijske mreže završiti će do kraja mjeseca srpnja.

"U duhu našeg programa, da svaka kuća ima kanalizaciju i vodu, odnosno da svima omogućimo civilizacijske uvjete, omogućiti ćemo i ovim ljudima da se priključe na kanalizacijsku mrežu i da imaju humane uvjete za život kako i dolikuje u 21. stoljeću. Na ovom mjestu vidimo koliko nije dobro, kada se radi jedan kapitalni projekt kao kanalizacijska mreža, da se pojedini odvojci izostave. Nastojat ćemo i dalje provoditi ovakve projekte, već ih je nekoliko i realizirano u smislu dopunjavanja kapitalne vodovodne i kanalizacijske mreže. Kasnije kada se dovrši najveći projekt, aglomeracija, svaki će građanin na području Grada Novske imati mogućnost priključenja na kanalizacijsku mrežu" – rekao je gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan.