Grad NOVSKA Službene stranice

Izložba

Izložba "Priče o besmislu" autora Hrvoja Polana

Izložba "Priče o besmislu" sadrži 44 crnobijele fotografije, od kojih bi se neke nazvale “uznemirujućima”, ali prema riječima autora, to i je cilj, jer stvarnost u kojoj djeca ginu bez milosti je uznemirujuća i strašna, a fotografije su samo (najbolji) medij za prenošenje empatije.

„Svaka od tih slika dio je šire cjeline koja čini jednu od tri priče o besmislu. Na početku svake priče izloženi su kratki tekstovi sa šturim ali brutalnim podacima, statistika je nemilosrdna disciplina.    Apsurdnost ratovanja samo je naizgled lako konceptom pokazati, ali sam na kraju složio tri priče, kaže autor.

"Hrvoje Polan više od dvadeset godina bavi se news i dokumentarnom fotografijom. Radio je za brojne novine i agencije, od Feral Tribunea do Reutersa, i zadnjih desetak godina Agence France Presse. Danas je freelancer. Objavljivao je u svim vodećim svjetskim medijima (IHT, The Guardian, Newsweek, Time…). Pokrivao je sve ratove te socijalne konflikte na prostoru bivše Jugoslavije, Albanije, Iraka, Gaze, Zapadne obale… Fotografije su mu više puta izlagane. Jedan rad uvršten je u kolekciju "100 najboljih slika dekade 1990-2000", koja je izložena u Museum of Modern Art (MoMA) u New Yorku.” 

Galerija POU Novska, četvrtak, 18. veljače 2016. u 18 sati