Grad NOVSKA Službene stranice

Još jedna urnebesna komedija kazališna predstava "Sarmica" nasmijala publiku

Na samom kraju programa manifestacije "Lukovo 2016" povodom obilježavanja Dana Grada Novske, još jednom zanimljivom predstavom u organizacij Pučkog otvornog učilišta Novska i kazališta Lectirum počaćena je kazališna publika. Naime, u srijedu 19. listopada u dvorani Gradskog kina Novska održana je kazališna predstava "Sarmica" redatalja Zoran Mužića, nastala prema tekstu Milana Grgića u kojoj glavne uloge igraju Ksenija Pajić, Duško Valentić i Mladen Čutura.

Predstava govori o starijem gospodinu arhitektu Saši koji se oženio studenticom Vesnom. U početku je sve bilo lijepo, ali nevolje su krenule kada je Vesni postalo dosadno pa je odlučila zabavu potražiti u klubovima i kafićima gdje se susreće sa svojim društvom. Tu počinje urnebesna komedija sa sretnim završetkom.

Mnogobrojna novljanska publika je uživala u predstavi, za koju se i ovoga puta tražila karta više.

Glumci su zadovoljni rekacijama publike i u izjavi za RPN Ksenija Pajić je rekla; "Milan Grgić je duhovito opisao teme iz svakodnevnog života svima nama znane, pa je "Sarmica" nastavak na predstavu "Juhica" koju smo također nedavno igrali.  Iznenađena sam velikim interesom publike i pohvaljujem inicijativu gradonačelnika Vlade Klasana za uvođenje besplatnih kazališnih predstava što je rijetkost u Hrvatskoj.

Glumac Milan Čutura je također pohvalio novljansku publiku, ali i čelništvo Grada. "Vidi se da je na čelu Novske čovjek koji puno radi za kulturu i kreće se u kulturnim krugovima"- rekao je Čutura i dodao kako su  u Novskoj odigrali sve svoje predstave. S obzirom da dolazimo dugi niz godina u Novsku, vidimo velike promjene u Gradu Novskoj u posljednje vrijeme jer ovaj grad vodi čovjek koji ga voli, a ne obavlja samo administrativnu dužnost- istaknuo je Mladen Čutura.

I ovoj kazališnoj predstavi nazočio je Gradonačelnik Vlado Klasan koji je rekao kako  Novska i dalje ostaje regionalni centar u koji se ciljano dolazi i drago mi je da možemo novljanskoj publici ponuditi kvalitetne kazališne predstave za koje se u drugim sredinama plaćaju ulaznice.

Mnogi posjetitelji htjeli su se fotografirati s glumcima posebice nekolicina novljanskih srednjoškolaca u pratnji prof. Danijele Pauković. Druženje je nastavljeno na domjenku koji je upriličilo POU Novska na čelu s  ravnateljicom Valentinom Opić.