Grad NOVSKA Službene stranice

Kampus za gaming industriju - strateški projekt Republike Hrvatske, za pametnu Europu i Hrvatsku

Kampus za gaming industriju - strateški projekt Republike Hrvatske, za pametnu Europu i Hrvatsku

U Poduzetničkom Inkubatoru PISMO u Novskoj predstavljeno je idejno rješenje Kampusa gaming industrije i potpisani Ugovori o suradnji na projektu "Izgradnja i opremanje Kampusa gaming industrije", koji bi se trebao graditi u Poduzetničkoj zoni Novska.

Ugovora  o suradnji na projektu potpisali su sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić i Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Si-Mo-Ra.

Idejni projekt je gotov, a u gaming Kampusa će biti, studentski i učenički dom, poduzetnički inkubator, fakultet, menza i arena za odigravanje turnira u elektroničkom sportu, na površini od oko 8 hektara zemljišta koje je za ovu namjenu darovao Grad Novska. Prema riječima Maria Čelana, direktora, nakon potpisivanja Ugovora, izrade idejnog, kreće se u izradu Glavnog projekta.

"Projekt Kampusa za gaming industriju u Novskoj, trebao bi biti jedan od strateških projekata Republike Hrvatske", naglašava Čelan.

TONSKI PRILOG: Mario Čelan
 

Projekt ima izuzetan značaj za Grad Novsku, kako je u prigodi potpisivanja Ugovora rekao gradonačelnik, projekt koji će privući mlade ljudi u Novsku, „da u Novsku dolaze i ovdje ostaju“.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić
 

"Treba imati viziju, hrabrost, treba imati tim", rekao je župan Ivo Žinić, dodajući kako je Kampus „novi korak i slijed onog što se već dogodilo, čak i vrlo brzo i iznad očekivanja“.

TONSKI PRILOG: Ivo Žinić
 

"Ministarstvo gospodarstva i Vlada RH su prepoznali važnost gaming industrije kao dijela kreativnih industrija u Republici Hrvatskoj, dokaz je upravo ovdje u Novskoj. Ono što sam danas vidio ovdje u Novskoj, da to je „pametna Europa, pametna Hrvatska",  rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Posebno je istaknuo kako je za „privesti svrsi Poduzetničku zonu osigurano 6,6 milijuna kuna te se i s dodatnih 3,5 milijuna kako bi zona bila pripremljena za projekt Kampusa“.

TONSKI PRILOG: Darko Horvat