Grad NOVSKA Službene stranice

Karavana motorista “Zajedno u ratu, zajedno u miru” u Novskoj

U povodu obilježavanja 24. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara, osmu godinu zaredom motoristi voze od Korčule do grada heroja u karavani koju vodi geslo “Zajedno u ratu, zajedno u miru”. Karavana je u ponedjeljak 16. studenog oko 14.30 sati stigla u Novsku.

Cijelim putem priključivali su se motoristi iz drugih gradova i klubova. Zajedno sa domaćinima, Moto klubom Škorpion Novska, te gradonačelnikom Vladom Klasanom i zamjenikom gradonačelnika Vedranom Mihaljevićem, koji su dočekali karavanu u središtu Novske, sudionici karavane zapalili su svijeće kod spomen - obilježja poginulim braniteljima u Gradskom parku.


Gradonačelnik Klasan u svom obraćanju motoristima, uz spomen na veliku žrtvu Vukovara za slobodnu Hrvatsku, prisjetio je i na nevine žrtve u terorističkom napadu na Pariz, te Dan žalosti koji je obilježen u cijeloj RH, pa tako i u Novskoj. Nakon okrijepe u centu Novske, karavana se uputila prema Novoj Gradiški.


"Ima nas oko 200 motorista, a pouzdano znam da je kolona duga dva kilometra. U srijedu stižemo u Vukovar kako bi sudjelovali u Koloni sjećanja. Cilj je jasan – da se ne zaboravi- zajedno u ratu, zajedno u miru,” izjavio je Đani Radovanović iz MK Korčula. ”Nikada nije  bilo teško svih ovih  osam godina,  jer ma koliko nama bilo teško, nikada neće biti kao onima zbog kojih vozimo” rekao je Radovanović dodajući kako očekuje da će u Vukovar pristići preko 500 motora.