Grad NOVSKA Službene stranice

Korejski veleposlanik i gradonačelnik  Vlado Klasan održali radni sastanak

Korejski veleposlanik i gradonačelnik Vlado Klasan održali radni sastanak

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Novske u povodu Dana Grada, nazočili su veleposlanici iz brojnih zemalja, među kojima i Njegova Ekscelencija, veleposlanik Republike Koreje Suh Hyung-won, koji je gradonačelniku Vladi Klasanu, tada iskazao interes za ponovnim susretom. Sukladno tom dogovoru, gradonačelnik je u srijedu 4. studenog, održao radni sastanak sa veleposlanikom u sjedištu korejskog veleposlanstva u Zagrebu. 

Gradonačelnik i veleposlanik na sastanku su razgovarali o konkretnim i početnim aktivnostima koje bi u budućnosti mogle dovesti do ulaganja u Grad Novsku. Veleposlanik je istaknuo da je Republika Koreja trenutno u gospodarskom uzletu, te je dodao kako bi potencijalna suradnja između Novske i Koreje bila od velikog značaja, bilo na kulturnom ili gospodarskom području. Kako bi veleposlanika što bolje upoznao sa poduzetničkom zonom i mnogobrojnim projektima, gradonačelnik ga je pozvao u službeni posjet našem Gradu, što je on s veseljem prihvatio. 

-Veleposlanik nam je ukazao veliku čast prihvativši poziv da posjeti naš Grad, po drugi puta, pri prvom posjetu nazočio je svečanoj sjednici s ostalim veleposlanicima koji predstavljaju svjetske velesile, a ne kako ih neki neutemeljeno degradiraju i nazivaju, "zemljama trećeg svijeta"- istaknuo je gradonačelnik, dodajući kako je poduzetnička zona kod veleposlanika pobudila najveći interes.