Grad NOVSKA Službene stranice

Kroz program Mjera javnih radova zaposleno 16 osoba

Potpisivanjem Ugovara o radu  16 novo zaposlenih započinju raditi na javnim poslovima u gradskim ustanovama i poduzećima.

Poslove kroz Mjere  programa javnih radova dobili su dugotrajne nezaposlene osobe iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao i oni koji se nalaze u nepovoljnijoj  poziciji na tržištu rada.

Mjere aktivne politike zapošljavanja provode se u protekom razdoblju i predstavljaju mogućnost zapošljavanja  nezaposlenih iz evidencije HZZ-a. Javljanjem na raspisani Natječaj,  na određeni rok  16 osoba je dobilo posao u  nekoj od gradskih ustanova u Novskoj.

- Ovo će mi bi prvo radno iskustvo. Želim steći nove radne navike, a posao sam dobio u Komunalnom poduzeću Novokom i počinjem raditi već u utorak, -  rekao je Valentino Tukarić iz Kozarica. Gospođa Božica Krunić iz Brestače, također će raditi u Novokomu, a  na posao je čekala osam godina. Iako na određeno vrijeme, gospođa Božica zadovoljna je što će uskoro i njena plaća povećati obiteljski standard.

- Svi ovi poslovi su na dobrobit Grada i Mjesnih odbora po naseljima. Stvaranje radnih mjesta važan je dio Program sadašnje gradske vlasti, - naglašava Marin Piletić, gradonačelnik, te ističe, „u proteklih godinu dana otvoreno je 120 radnih mjesta, što kroz javne radove, program „Zaželi“, u Razvojnoj agenciji“, gradskoj upravi i projektima koji su financirani iz nacionalnih i europskih fondova“.

Dodaje kako je u tijeku i novi Natječaj za zapošljavanje još 6 osoba u programu javnih radova.