Grad NOVSKA Službene stranice

KUD

KUD "Javor" nastupa među 13 najboljih tamburaških sastava izabranih na županijskim smotrama

U organizaciji Hrvatskog Sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a Preporod i HDS-ZAMP-a, u dvorani Preporod u Dugom Selu 3. i 4. listopada s početkom u 18 sati, održat će se 22. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. Na susretu će nastupiti 10 najboljih tamburaških orkestara i 13 najboljih tamburaških sastava s oko 400 tamburaša, izabranih na županijskim smotrama od strane selektora te gosti- Tamburaški orkestar Šmartno iz Slovenije. 
Ove godine za susret se prijavilo i u selekciji aktivno participiralo 69 tamburaških orkestara i sastava iz 9 hrvatskih županija s oko 100 izvođača. 
U kategoriji koncertnih sastava 22. Susreta nastupit će i tamburaši KUD-a Javor, Jazavica- Voćarica- Roždanik, koji su se na ovom nastupu uvrstili među 13 najboljih tamburaških sastava izabranih na županijskim smotrama od strane selektora, a pobijedili su 2014. u Budaševu na županijskoj smotri folklora. 
Prema riječima predsjednika društva Zdravka Martinovića, ovo je veliki uspjeh za tamburaše "Javora" i nastojat ćemo na najljepši način prezentirati naš kraj. U posljednje tri godine imamo zapažene nastupe na raznim smotrama i nastupima,  a posebno smo ponosni na organizaciju folklornih susreta koje svake godine organiziramo u lipnju prilikom obilježavanja godišnjice rada  našeg društva- rekao je Martinović. 
Predstavnik Hrvatskog društva skladatelja dodijelit će "Nagradu za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja", možemo se samo nadati jednoj od nagrada od strane Hrvatskog sabora kulture koju će osvojiti tamburaši KUD "Javor" Jazavica-Voćarica-Roždanik.