Grad NOVSKA Službene stranice

Kurjakana –„Novokom“ uređuje Reciklažno dvorište za drobljenje građevinskog materijala

Kurjakana –„Novokom“ uređuje Reciklažno dvorište za drobljenje građevinskog materijala

Na Reciklažnom dvorištu Kurjakna tvrtke za komunalno gospodarstvo „Novokom“ Novska, za nekoliko mjeseci obavljati će se još jedna djelatnost, obrada građevnog otpada u korisnu sirovinu.

Za tu aktivnost Novokom će sa 6 milijuna kuna osiguranih nepovratnih sredstva Fonda zaštite okoliša i energetiku učinkovitost, urediti površinu u krugu Kurjakane, a proveden je i postupak javne nabave s isporučiteljima specijalne opreme za drobljenje raznog građevinskog otpada.

"Postavljanjem ovog Reciklažnog dvorišta, građani i fizičke osobe moći će odlagati svoj građevni otpad, nastao prilikom gradnje, rekonstrukcije, uklanjanja i održavanja postojećih građevina, što do sada nije bilo moguće", napomenuo je Tomislav Bogojević, direktor Novokoma.

TONSKI PRILOG: Tomislav Bogojević

Obradom građevnog otpada dobiva se korisna sirovina, čime se smanjuje potreba za iskorištavanjem prirodnih resursa, a dobivenim materijalima, prema riječima direktora Bogojevića, „nasipati će se površine i uređivati poljski putovi na području Grada Novske“.

Realizacija ovog projekta biti će izvrstan primjer propisnog načina odlaganja, kružnog gospodarenja i smanjenja otpada u okolišu. Time ova vrsta otpada postaje i vrijedan građevinski materijal.

"Samo otvaranje Reciklažnog dvorišta za obradu građevinskog materijala očekuje se do svibnja slijedeće godine. To Grad Novsku ubraja u vrh sredina u Hrvatskoj čija komunalna poduzeća  mogu ponuditi i ovu vrstu usluge", naglasio je Bogojević.

TONSKI PRILOG: Tomislav Bogojević

Novokom ovom uslugom ostvarivati će i dobit, biti će usmjeren u nabavku dodatne opreme i djelatnosti.