Grad NOVSKA Službene stranice

"Libertas" započeo s pripremama za novu sezonu

Nakon izvrsnog proljetnog dijela u Međužupanijskoj nogometnoj ligi - Središte i osvajanja 5. mjesta, nogometaši NK "Libertas" okupili su se u srijedu, 20. srpnja na tradicionalnoj prvoj prozivci koja označava početak priprema za novu sezonu.

"Prošla je sezona zaključena na najbolji mogući način, osvajanjem županijskog Kupa, prvog u povijesti kluba. Nastavak natjecanja u Kupu velik je poticaj igračima da pripremno razdoblje iskoriste na najbolji mogući način, a ponove li nastupe kao u proljetnom dijelu Gradski stadion u Novskoj mogao bi ugostiti i neku od renomiranih prvoligaških ekipa", rekao je u obraćanju igračima predsjednik "Libertasa" Vedran Mihaljević. Uprava će se i nadalje skrbiti kako bi se ostvarili svi porebni uvijeti za funkcioniranje, od financijskih do materijalnih sredstava, za sve selekcije u klubu, dodao je predsjednik Mihaljević.

"Pred nama je najvažnije razdoblje kako utvrđujemo temelje vaše igre. Maksimalno ozbiljno odrađene pripreme donose i kvalitetnu novu sezonu", poručio je trener Đuro Petrinec, koji je 15 okupljenih igrača odmah poveo i na prvi trening.

Što se tiče prijelaznog roka koji je u tijeku, zasada je Klub napustio Filip Kožuhar, a povratnici su Dario Šimunović i Marin Melnik. Do početka prvenstva gotovo je sigurno da će biti novih dolazaka i odlazaka.

Trener Petrinec do kraja kolovoza predvidio je čak 10 pripremnih utakmica, te sudjelovanje na turniru u Pakracu. Između ostaloga, "Libertas" će na blagdan Velike Gospe gostovati u Jasenovcu, a odigrat će utakmice protiv "Mladosti" (Ždralovi), "Garića" (Garešnica), "Moslavca" (Popovača), "Zdenke" (Veliki Zdenci), "Sloge" (Jazavica). Prva pripremna utakmica je u nedjelju, 24. srpnja, a "Libertas" gostuje u Bereku, gdje se sastaje s "Tomislavom".