Grad NOVSKA Službene stranice

Mali gradovi kao generatori razvoja – Grad Novska očekuje 12,5 milijuna Eura za realizaciju više projekata

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, u Zagrebu je dodijelila „Odluke o područjima za moguće proširenje provedbe Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova“.

Među gradovima koji su primili Odluku, Pleternici, Imotskom, Novoj Gradiški, Slatini, Garešnici,  Đakovu i Popovači, nalazi se i Grad Novska.

„U sklopu Programa integrirane regeneracije moguća je provedba infrastrukturnih projekata iz različitih područja, okoliš, mobilnost, turizam, kultura, poljoprivreda, poduzetništvo i sl., koji su financirani iz  Europskog fonda za regionalni razvoj te projekata usmjerenih na jačanje ljudskih potencijala financirani iz Europskog socijalnog fonda“.

- Pokrenuli smo pripremne aktivnosti za proširenje Programa integrirane regeneracije jer su upravo mali gradovi prepoznati kao generatori razvoja, posebno na područjima zahvaćenima izuzetno nepovoljnim demografskim i ekonomskim trendovima, kazala je ministrica Žalac. Dodala je,  kako je cilj u narednom razdoblju kreiranjem posebnih programa, financiranih prvenstveno sredstvima Europske unije, dati još jaču podršku provedbi projekata u tim gradovima. 

Grad Novsku dodjelom ove Odluke, kako kaže gradonačelnik Marin Piletić, očekuje nepovratnih 12,5 milijuna Eura, za nekoliko projekata koje će provoditi.
 
Gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić, zahvalila se u ime 8 gradonačelnika Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, naglasivši kako kroz  Program integrirane regeneracije gradovi vide priliku za osiguravanje potrebne infrastrukture za cjelokupni razvoj lokalne zajednice.