Grad NOVSKA Službene stranice

Mali haiđini nižu uspjehe

Mali haiđini nižu uspjehe

Za male hađine,učenike 3.a razreda Osnovne škole Novska, ova je školska godina jako uspješna. Pjesnicima haiku stihova ona je donijela čak 18 međunarodnih priznanja:13 nagrada i 5 pohvala. Nakon Italije i osvojenog  1. mjesta u kategoriji osnovnih škola iz cijelog svijeta,učenice Patricija Jelinek i Elena Mlinar dobile su nagrade i pohvale na natječaju koji je raspisao Hrvatski zavod za transfuziju krvi u suradnji s Udrugom „Tri rijeke“ HPOI Ivanić Grad na temu Dobrovoljno darivanje krvi. Na međunarodnom natjecanju za učenike osnovnih škola-Haiku susreti Vežica,učenice i voditeljice emisije za djecu Dječji kutak RPN-a: Dora Šneperger, Patricija Jelinek, Vlatka Kovačević i Elena Mlinar osvojile su 6 nagrada i pohvala za svojih sedam  ilustriranih haikua na slobodnu temu koje je ocjenjivala prosudbena komisija na čelu sa Zvjezdanom Prohaska, višom savjetnicom za likovnu kulturu u Agenciji za odgoj i obrazovanje.


Učenice su zajedno sa svojom mentoricom, učiteljicom Jasnom Popović Poje,pozvane 22. travnja 2016. u Rijeku na dodjelu nagrada.
U Osnovnoj školi Vežica, koja jedina u Europi ima ispred škole japanski vrt, učenice su zajedno s malim haiku pjesnicima iz nekoliko zemalja Europe pisale stihove, a zatim ih i čitale. Na kraju su svi sudionici ovog 1.međunarodnog haiku susreta osnovnih škola posadili drvo prijateljstva u japanskom vrtu. Zahvaljujemo Osnovnoj školi Novska i ravnateljici Antoniji Mirosavljević što je omogućila put na ove haiku susrete našim malim hađinima.