Grad NOVSKA Službene stranice

Marija Kušmiš imenovana za ravnateljicu JU Parka prirode Lonjsko polje

Marija Kušmiš imenovana za ravnateljicu JU Parka prirode Lonjsko polje

Javnu ustanovu Park prirode Lonjsko polje od ovog tjedna voditi će Marija Kušmiš.

Zamijenila je dosadašnjeg ravnatelja Ivora Stanivukovića, koji je na čelu Ustanove bio je od svibnja 2015. godine, i koji je zamijenio Gorana Gugića, na toj funkciji u više mandata od 1990. godine, kada je  Lonjsko polje proglašeno Parkom prirode.

Preuzimanjem mjesta ravnateljice, Marija Kušmiš dužnosti zamjenice gradonačelnika Grada Novske obavljati će volonterski, povodom imenovanja na novu funkciju objavila je:

"Drage Novljanke i Novljani, imenovanjem na mjesto ravnateljice Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, od danas ću svoju dužnost zamjenice gradonačelnika obnašati volonterski. Iako sam preuzela novu odgovornost i izazove, svima vama i dalje ostajem na raspolaganju!

Na području Lonjskog polja je 14 naselja, gdje živi nešto više od četiri tisuće stanovnika. Kako je prigodom imenovanja za ravnateljicu Javne ustanove kazala Marija Kušmiš, biti će, „usmjerena na zaštitu okoliša, očuvanju biljnog i životinjskog svijeta, afirmaciju tradicijskih vrijednosti, način života i običaja u okruženju zaštićene prirodne cjeline, povezanost s razvojem održivog turizma, kao i ulaganja u Prijemne centre za posjetitelje“.