Grad NOVSKA Službene stranice

Marina Tomić kadetska viceprvakinja Hrvatske u višeboju

Marina Tomić kadetska viceprvakinja Hrvatske u višeboju

Varaždin je tijekom vikenda bio domaćin atletskog Prvenstva Hrvatske u višebojima za sve kategorije. Među dvjestotinjak natjecatelja iz cijele Hrvatske nastupile su i dvije kadetkinje JAK-a iz Jasenovca - Marina Tomić i Silvija Alich. 
Marina i Silvija nastupile su u šestoboju - na 60m, skoku u dalj, bacanju kugle, 100m prepone, skoku u vis te utrci na 600m. Nakon napornog natjecanja Marina je osvojila odlično drugo mjesto, osvojivši prva mjesta u čak 3 discipline (60, 100 pr i 600m) i popravivši rekorde u svim disciplinama, dok je Silvija završila na 6. mjestu (postavila je 3 nova osobna rekorda).


"Osvojili smo jednu medalju, žao nam je što i Silvija nije uspjela doći do odličja. Prije zadnje discipline Marina je bila druga a Silvija peta, pa smo pokušali ići riskantno - Marina je za zlato trebala trčati deset sekundi brže od do tada vodeće, a Silvija za medalju 5 sekundi od treće i četvrte. Djevojke ipak nisu uspjele, ali svaka im čast na borbenosti", rekao je trener Neven Šepović. Za JAK nema odmora - već idući vikend je na rasporedu 2. kolo Hrvatske atletske lige sjever, opet u Varaždinu.